• Personaje principale: Bill (Jaeden Lieberher) si Pennywise (Bill Skarsgard)
  • Regizor: Andrés Muschietti
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 135 minute
  • Lansare in Romania: 8 septembrie 2017

Cea mai comuna asociere pe care o fac oamenii, cand vine vorba despre roscati, este asta: roscatii nu au suflet da’ le fura p-ale altora, nene.  Apoi cum sa ma prezint eu, cu cositele-mi roscate, si sa mai neg treaba, cand tocmai s-a lansat It, cu un clovn roscat malefic, pe-al sau nume Pennywise, care fix asta face?!

It

Intr-un orasel american unde ai spune ca timpul trece alene, linistea cetatenilor este intrerupta la fiecare 27 de ani, cand se mai intampla un lant de nenorociri. Cea mai recenta patanie este disparitia mai multor copii, printre care si Georgie, fratiorul mai mic al lui Bill.

Afectat de eveniment, batjocorit de bully-ul scolii si balbait, Bill nu reuseste sa-si revina dupa moartea lui Georgie si, intr-o atmosfera a la Stranger Things, face gasca cu alti paria de la scoala si porneste intr-o aventura care se va termina intr-unul dintre canalele intunecate ale orasului.

Impresie generala – cel mai tare film horror pe care l-am vazut

Aparut la 27 de ani de la aparitia televizata a ecranizarii lui Stephen King, It depaseste cu mult calitatea peliculei din 1990, singurul punct forte al filmului anterior fiind accentul mai pronuntat pus pe clovnul Pennywise.

Chiar si asa, interpretarea lui Bill Skarsgard, fratele mai cunoscutului Alexander Skarsgard, este atat de buna incat intr-o scena in care trebuia sa sperie copiii, acestia erau la inceput intrigati, unii ba chiar amuzati, dar la final toti plangeau de spaima iar el s-a simtit vinovat si si-a cerut scuze pentru reactia lor. Ba chiar si miscarea psihedelica a ochilor este meritul sau, fara a se fi intervenit in post-productie. Actorul, nascut in 1990 cand s-a filmat si primul film, recunoaste ca in timpul filmarilor, a avut multe cosmaruri legate de clovn.

A fost nevoie de 7 ani de pregatiri inainte de filmare pentru a obtine rezultatul spectaculos iar fiecare particica din film este extrem de bine gandita. Interpretul lui Pennywise s-a antrenat cu un contorsionist, copiii nu l-au vazut pe Pennywise inainte de filmarea scenelor cu el iar filmarile s-au incheiat cu o zi inainte ca Stephen King sa implineasca 69 de ani.

Vestea buna: este doar primul capitol al povestii. Cel de-al doilea ii va prezenta pe eroi maturi si pe clovn la fel de naravas.

Inchei cu recomandarea sa vezi filmul asta, e mai mult decat un horror, e o drama psihologica desavarsita, o poveste atat de bine realizata incat vai de clovnii din realitate ce vor soma mult timp, dupa aceasta lansare.

 

Comments

comments

One thought on “It – roscatul asta chiar fura suflete”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.