• Personaje principale: Jane (Natalie Portman) si Dan (Joel Egerton)
  • Regizor: Gavin O’Connor
  • Casa de distributie: Odeon
  • Durata: 98 minute
  • Lansare in Romania: 26 februarie

Jane got a gun are o poveste frumoasa, cu-n cliseu pe ici pe colo, destula actiune cat sa tina in alerta un cowboy si actori de prima mana. In frunte cu Natalie Portman. Dar de ce e westerno-drama asta un film despre care sa vorbesc de bine? Pentru ca dupa 78798880 de vizionari de filme, a avut un twist la care efectiv, nu ma gandisem.

Jane got a gun

Jane got a gun o are in prim-plan pe Jane Hammond, nevasta neinfricata care, atunci cand barbatul ii pica in brate ciuruit de gloante si momind si ucigasii in urma sa, nu se da batuta. Dar face, totusi, o miscare indoielnica. Apeleaza la fostul sau iubit, alaturi de care lupta impotriva celor ce vor sa-i faca rau familiei sale.

Cu un iz usor telenovelistic, in timp ce Jane si Dan (Joel Edgerton) lupta cu nelegiutii, cei doi isi motiveaza absenta unul in viata celuilalt si dezvaluindu-si secretele, isi dau seama ca inca se iubesc. Ce se alege de barbatul lui Jane, Ham (Noah Emmerich) dar si de dusmanul numarul 1, interpretat de Ewan McGregor? Nu veti afla de la mine.

Oopsie

Cateva repere strategice pe care scenaristii le-au scapat:

  • Daca talharii au atacat noaptea, caii nu vor avea ragaz sa se odihneasca iar plecarea de la locul crimei va fi ingreunata;
  • Pe vremea aia, armele nu aveau siguranta si se puteau descarca in orice moment ( de aceea, se tineau in teaca) dar Dan isi tine arma in pantaloni;

Pe langa treburile astea pe care le-am aflat si eu de la compania mea, mi s-a parut ca pe doza de romantism devine siropoasa, pe alocuri. In plus, as zice ca inceputul e brusc, lucru care dauneaza empatiei fata de personaje.

Ce mi-a placut

Natalie Portman e una dintre actritele mele preferate si inteleg alegerea ei, in contextul in care filmul pune accent mai mult pe personaje decat pe actiune. E o actrita expresiva, desteapta si talentata.

Desi se incadreaza in genul western, filmul e mai mult decat o batalie intre cowboy iar modul cum mixeaza mai multe genuri ii deschide calea spre mai multe target-uri. Cred, totusi, ca nu este un film cu un public mainstream.

Reintalnirea dintre Natalie Portman si Ewan McGregor, dupa Star Wars, a bucurat multe priviri. De altfel, trecuse o decada de la ultimul film facut impreuna.

Scenariul a fost inclus in 2011 intr-un top al celor mai placute filme inca nerealizate.

Vizionare placuta

Din 26 februarie, distribuit de Odeon.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.