• Personaje principale: John Wick (Keanu Reeves) si Sofia (Halle Berry)
  • Regizor: Michael Chavez
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 130 minute
  • Lansare in Romania: 17 mai 2019

John Wick imi suna a western in capsorul meu roscovan iar partea a 3-a a peliculei il infatiseaza la un moment dat pe Keanu Reeves intr-o postura de calaret salbatic. Dar imi aduce si a “filmul ala in care se omoara caini”. Noroc ca in cea de-a treia parte, lucrurile nu mai sunt chiar atat de tragice. Pentru caini.

John Wick

John Wick este acum inamicul nr.1 care trebuie anihilat. Iar toti cei care il ajuta sfarsesc ciopartiti. Insa cu chiu cu vai, John Wick ajunge in Maroc, sa-l cunoasca pe boss-ul Inaltului Consiliu si sa ceara indurare.

De aici, nu mai spun niciun detaliu.

Impresie generala – violenta extrema, imagini si muzica desavarsite

Ca sa-i dau Keanu-lui ce-i al Keanu-ului: omul te atrage. Pe ici pe colo, chiar aduce a Matrix, in tinuta lui all black si cu miscarile lui ce sfideaza fizica. In plus, il ajuta scenografia, intotdeauna spectaculoasa (mai ales in scenele din Maroc) dar si muzica, perfect aleasa pentru a intensifica starea de suspans. Dar chiar si asa, nu l-as pune in topul rubricii mele de filme de actiune.

Keanu Reeves, am venit la John Wick pentru tine. Dar John Wick, pentru tine nu cred ca voi mai veni si la urmatorul, daca va aparea. Sorry, dar gradul de violenta il face si pe Tarantino sa se imbujoreze. Ma asteptam ca John Wick sa imparta moarte in stanga si-n dreapta, dar modul cum a fost construit filmul m-a cam ingretosat. Si mi-a dat impresia ca in spatele peliculei, se afla cineva care a incercat mult prea mult sa impresioneze.

Filmul dureaza peste 2 ore, ceea ce pentru mine a fost peste puterile mele. Sa rezist la atata sfasiat a fost o provocare extrema. Si nu mi s-a parut foarte rewarding din punctul de vedere al scenariului. Singurul twist pe care l-am apreciat a fost cel in care protagonistul, ajutat de boss-ul hotelului Continental, a facut toate eforturile posibile sa scape de sentinta lui la moarte. Si apoi, ca sa primeasca indurare, e nevoit sa intoarca armele impotriva unui prieten. Ce urmeaza, te las pe tine sa descoperi.

All in all, as concluziona cu parerea companiei mele (floare delicata si ea): filmul asta e de baieti. Cu siguranta.

Comments

comments

One thought on “John Wick 3 – pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.