N-am mai fost asa aproape de-o boceala pentru un personaj imaginar de cand a murit spiridusul de casa Dobby. Dar cel mai nou episod al trilogiei Jurassic World m-a purtat ca un roller coaster printr-o paleta foarte variata de emotii: m-a rupt de durere cu imaginea unui dinozaur pasnic cu gat lung neputincios in fata dezastrului natural,  mi-a oprit respiratia cu o scena de-a dreptul horror cu o fetita speriata in patul ei si m-a fascinat cu efecte vizuale atat de bine slefuite ca as intreba daca are cineva de vanzare un dinozaur d-ala mic ce topaia ca un iepure.

Jurassic World Fallen Kingdom

Claire si Owen se intalnesc din nou intr-o misiune periculoasa. De data asta, sunt nevoiti sa salveze dinozaurii ramasi captivi pe insula de langa Costa Rica, aflati in fata unui pericol iminent: un vulcan activ. Insa misiunea de salvare are o gramada de ascunzisuri iar cel mai neasteptat lucru e legat de o fetita. Iti dau un indiciu: bunicul ei are cam 80 de ani, poate mai bine, iar ea vreo 7. Nu e cam mare diferenta pentru a-i fi nepoata?

Impresie generala – episodul meu preferat din seria Jurassic Park

Luand in calcul toate productiile Jurassic Park si Jurassic World, pot sa spun hotarat ca episodul asta a fost preferatul meu. E firesc ca tehnologia avansata sa scoata cele mai spectaculoase efecte vizuale de pana acum, dar nu e doar asta. Povestea bine inchegata, condimentata cu suspans si umor, imbina personaje carismatice si intrigi mai mici ce, impreuna, te tin lipit de ecran. Sa dam IMAX-ului ce-i al IMAX-ului. Si el are o contributie semnificativa la faptul ca m-am facut siameza cu ecranul.

Distributia a fost si ea potrivita. Si ma refer in primul rand la Bryce Dallas Howard, pe care o simpatizam dintr-un episod foarte controversat Black Mirror. Are o gingasie aparte dar inspira si seriozitate. Mi s-a parut ca perspectiva din care a fost prezentata in episodul asta i s-a potrivit mai bine decat cea anterioara. Personajul ei parea mai matur, mai determinat, mai usor de empatizat cu el.

Filmul atinge teme actuale, de la arme alternative proiectate pentru razboaie (aka dinozauri transformati in ucigasi feroce dresati sa atace la comanda) pana la…secretul fetitei. Imi sta pe limba, dar nu-l spun!

Inchei cu admiratia pentru finalul episodului, mult mai deschis si mai provocator decat altele, ce lasa loc cu siguranta unei continuari pe care o sa mi-o trec in agenda s-o urmaresc. Asa ca vizionare placuta, merita sa faci drumul la cinema.

Comments

comments

One thought on “Jurassic World Fallen Kingdom – rusii schimba Kalashnikov-ul cu dinozauri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.