- Personaje principale: Kong si Mason Weaver (Brie Larson)
- Regizor: Jordan Vogt-Roberts
- Casa de distributie: Freeman Entertainment
- Durata: 118 minute
- Lansare in Romania: 10 martie
Se spune ca esentele tari se pastreaza in sticlute mici dar cine a inventat zicala asta sigur nu l-a vazut pe Kong, maimuta cat o cladire din filmul cu acelasi nume. Pe cat e de mare si furios atunci cand oamenii ii vandalizeaza teritoriul, pe atat e de empatic atunci cand fiecare isi vede de patratica lui, fara sa dauneze naturii.
Chiar si asa, sunt aproape sigura ca omul de azi nu se trage din maimuta asta.
Poate doar Ghita Muresan.
Kong
Filmul Kong reuneste o echipa de exploratori si o armata ce pleaca in expeditie pe-o insula necartografiata din Pacific. Ajungi pe misteriosul teritoriu, fac cunostinta cu Kong, o maimuta cat o cladire, care nu le da binete, ci ii ia la sfaramat, imediat ce personajele noastre se-apuca de imprastiat bombe prin jungla. Mai tarziu, aflam, insa, ca nu Kong este personajul negativ al acestei insule, ci niste reptile urate ca noaptea, care sfasie totul in jur, fara discriminare.
Iar de la treaba asta incolo, oamenii se impart in 2 tabere: cei care sunt de partea lui Kong si cei care vor sa-l puna la pamant, in frunte cu personajul lui Samuel L. Jackson.
Impresie generala – e de vazut si de apreciat
Trebuie sa incep cu faptul ca efectele speciale sunt spectaculoase si te lasa masca! E grandios si nu ma refer doar la dimensiunea lui Kong, de aproximativ 100 m (cea mai mare dimensiune de pana acum, pentru ca in ecranizarea americana anterioara masura doar 25 de metri iar in varianta japoneza 45). 70% din film sunt efecte speciale materializate pe fiinte fictive, dar teribil de inspaimantatoare, realizate atat de realist incat ti-e teama acum sa-ti cumperi bilet de vacanta pe insula aia din Grecia la care te gandeai, ca cine stie ce gasesti si pe acolo…
Peisajele sunt si ele minunate, majoritatea scenelor fiind filmate pe platourile din Hawaii, nu departe de unde s-a filmat si Jurassic Park si ecranizarea King Kond fin 1976.
De altfel, festinul vizual oferit de Kong cuprinde atat maretia artistilor grafici cat si scene de-o violenta suficient de plastica incat eu sa-mi studiez partenerul timp de vreo 10 minute cumulate, ca sa nu vad macelul. Dar nu zic ca a fost agresiune gratuita, mai ales ca incapatanarea personajului lui Samuel L. Jackson de a-l ucide pe Kong vine tocmai din salbaticia cu care soldatii fusesera omorati.
Am apreciat la fel de mult si regia, din perspectiva lui Jordan Vogt-Roberts, care ofera intensitate unor momente, ba chiar si umor. Spre exemplu, este o scena in care Kong urmeaza sa muste un om si-l arata cum duce omul la bot insa fix in acel moment, scena se schimba pe-un soldat care baga in gura cu pofta o stramita de mancare. Alte artificii regizorale imbogatesc vizual filmul Kong.
Mi s-a parut ca personajele au fost foarte bine conturate si autentice, de la Colonelul Packard (Samuel L. Jackson), un capitan de armata cu o mentalitate militara de neschimbat, lucru care ingreuneaza lucrurile, pana la Mason Weaver (Brie Larson, castigatoarea unui premiu Oscar si cea care l-a sfidat pe Casey Affleck la inmanarea Oscarului pentru cel mai bun actor in rol principal, determinata de acuzatiile de hartuire la adresa lui).
Una peste alta, Kong e cu siguranta un film de vazut si asta pentru ca e desavarsit din punct de vedere vizual, dar se remarca si prin personaje placute si o regie bine pusa la punct. Hai, la film cu tine, din respect pentru stramosii tai!