• Personaje principale: Kate (Emilia Clarke) si Tom (Henry Golding)
  • Regizor: Paul Feig
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 102 minute
  • Lansare in Romania: 15 noiembrie 2019
Last Christmas
Emilia Clarke in Last Christmas

Imi place mult Emilia Clarke nu atat pentru celebrul Game of Thrones, cat pentru rolul ei de natafleata din filmul Me before you, pentru care am jelit ceva. Asa ca revenirea ei in Last Christmas, intr-un rol similar, cu un final similar, m-a facut sa-mi doresc sa vad pelicula de dinainte sa aud primul colind in noiembrie.

Last Christmas

Kate provine dintr-o familie de imigranti si are o viata haotica, pe care si-o alimenteaza prin indiferenta si frustrari. Cand il intalneste pe Tom, perspectiva ei se schimba si incepe sa-si dea seama ca este autoarea propriei autodistrugeri.

In drumul ei spre regasire, isi da seama ca Tom este mult mai aproape de ea decat isi imagina si ca avea sa ramana pentru totdeauna asa.

Impresie generala – comic si emotionant, fix ce aveam nevoie sa intru in spiritul sarbatorilor

Cu atata treaba si atata stres, dar si cu vremea asta superba de afara, e destul de greu sa intri in atmosfera de Craciun. Dar Last Christmas e startul perfect, care te introduce in spiritul craciunesc prin muzica minunata a lui George Michael, prin scenografia stralucitoare si prin scenariul comic dar emotionant, care-ti da impresia ca esti acasa si te uiti la un film tematic, pe Hallmark. Ceea ce vine la pachet cu o senzatie minunata de relaxare.

Dupa atatea filme muzicale, ma bucur ca a intrat pe felie si unul asociat cu muzica lui George Michael. Adevarul e ca Last Christmas va fi intotdeauna o melodie iconica a sarbatorilor si era cazul ca cineva sa o cupleze unui film dragalas. Iar Emilia Clarke este regina dragaseniilor.

Protagonista, o englezoaica cu radacini iugoslave, sturlumbatica si aeriana, este un soi de Bridget Jones mai dragalasa si mai putin rotunjoara, care-si petrece viata realizand daune celor care vor s-o ajute. Umorul de situatie si atitudinea ei miserupista si sarcastica fac deliciul filmului si-l transforma intr-o comedie musai de vazut, daca-ti plac personajele neindemanatice.

De admirat este si prezenta Emmei Thompson, nu doar in rolul mamei dramatice, dar si ca scenarista. Mi-a placut cum a scos ea in fata felia de realitate crunta realizata de Brexit si povestile triste ale imigrantilor din UK, terorizati de fanatici nationalisti. De altfel, scenariul are in prim-plan povestea lui Kate si a lui Tom, dar straturile narative de sub ei sunt umplute de povesti cu care poti empatiza poate chiar si mai mult: situatia oamenilor fara adapost, dezorientarea imigrantilor rupti de radacinile lor dar care nu se pot adapta cu totul la tara-gazda sau singuratatea, cea mai crunta boala a secolului nostru.

Ar mai fi o multime de lucruri de spus despre Last Christmas, dar mai bine te duci la cinema (eu am fost la Baneasa) si afli singur. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.