• Personaje principale: Marianne (Laetitia Casta) si Abel (Louis Garrel)
  • Regizor: Louis Garrel
  • Casa de distributie: Independenta Film
  • Durata: 75 minute
  • Lansare in Romania: 20.09.2019

Imi plac filmele frantuzesti pentru ca au un umor aparte si, spre deosebire de filmele romanesti, fac din actiunea lenta o virtute si nu o slabiciune. Asa ca iata-ma la L’homme fidele, nu doar pentru ca e un film frantuzesc, dar si pentru ca avea 3 actori pe care imi doream sa-i vad: Laetitia Casta (topmodelul), Lily-Rose Melody Depp (fiica lui Johnny Depp) si Louis Garrel (pe care-l stii din The Dreamers). La final, am ramas in minte cu altceva: era ceva foarte purtred legat de personajul copilului.

L’homme fidele

Abel si Marianne aveau o relatie de 3 ani, cand Marianne ii marturiseste ca este insarcinata cu prietenul lui, Paul. Aproape zece ani mai tarziu, Paul insa moare iar Abel si Marianne reiau legatura, acum si cu un copil in peisaj.

Lucrurile se complica atunci cand apare in peisaj Eve, sora mai mica a lui Paul, care a avut dintotdeauna o pasiune pentru Abel.

Impresie generala – fermecator prin absurdul situatiei

Mi se pare ca francezii sunt campioni la filme absurde iar L’homme fidele nu face exceptie. Unele scene te lasa masca, la altele razi in hohote si sunt si cateva la care chicotesti putin si apoi iti dai seama ca parca era putin de plans, nu de ras. Dar tot tumultul acesta de emotii confirma ca L’homme fidele trezeste ceva in spectator si asta pe tot parcursul peliculei.

Pentru mine, surpriza nu a fost neaparat triunghiul amoros dintre cele trei personaje mature, unul mai frumos decat celalalt, ci profilul copilului, fiul lui Marianne. Acest personaj misterios este cel care starneste cea mai mare curiozitate, cel care agita apele si care directioneaza actiunea dupa bunul sau plac. Iar la final, eu am ramas cu o impresie macabra legata de el. Ma intreb daca si tu te vei gandi la acelasi lucru.

In rest, Laetitia Casta este superba si cred ca cel mai mult mi-a placut la ea faptul ca are dintii strambi. I-a oferit o aura umana intre atatea trasaturi frumoase. Joaca genial si pana la finalul filmului, inca nu m-am hotarat daca e un personaj pozitiv sau unul negativ. Lily Depp este o papusa de la care nu-ti poti lua ochii si joaca suficient de bine incat sa nu ramana doar atata. Cu aerul ei inocent, are uneori si o privire malefica.

Singurul personaj cu adevarat pozitiv, ba chiar enervant de fraier, este Abel, care pare scris de o femeie care vrea sa se razbune pe toti barbatii. Ce e interesant e ca Louis Garrel nu e doar protagonistul, ci si regizorul acestei pelicule bizare. Si dintre toate personajele, pe el se pune cel mai mult intr-o lumina cam dezavantajoasa. Daca asta nu-i generozitate, nu stiu ce e…

Cu siguranta, e un film de vazut, care naste discutii si controverse, asa ca daca mergi la cinema, intoarce-te si aici si spune-mi parerea ta. Vizionare placuta!

Comments

comments

One thought on “L’homme fidele – Aparent povestea unei idile. Aparent.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.