Titanii filmelor de actiune incep sa imbatraneasca. Tom Cruise cel fantastic a trecut deja de 60, iar Liam Neeson, cel caruia i se fura fiica toata ziua buna ziua, a depasit 70. Dar asta nu ii impiedica sa livreze cu acelasi suspans, sa intrige si sa surprinda intr-un mod care te face sa ramai lipit de ecran. Represalii: cursa mortii nu face exceptie – stimabilul Liam Neeson este in forma de zile mari, gata sa puna antagonistul cu botul pe labe si sa salveze, in acelasi timp, pe toata lumea. Aproape.

Represalii: cursa mortii

Matt are o cariera impresionanta in domeniul financiar, insa pretul pe care il cere luxul in care traieste este platit de familia lui – o sotie neglijata si 2 copii ignorati, care nu se bucura prea des de prezenta lui, iar atunci cand se vad, ei stiu ca interactiunea va fi scurta si dezamagitoare. Insa “timpul de calitate” cu cei mici se prelungeste atunci cand Matt afla ca in masina pe care o conduce se afla o bomba si niciunul dintre cei 3 nu poate parasi vehiculul, altfel bomba explodeaza.

Si in aceasta odisee a supravietuirii, cei 3, tatal si copiii, isi descopera adevaratele sentimente unii fata de ceilalti si invata, in ritm alert, sa se aprecieze reciproc.

Impresie generala – Liam Neeson are efect exploziv pentru inima

Un maestru al suspansului si un actor deosebit de expresiv, Liam Neeson reuseste sa se desprinda de rolul care l-a consacrat, in Taken, pentru a construi unul nou, similar din multe puncte de vedere, dar distinct ca statut si relatie cu familia. Este relaxant sa-l surprinzi intr-o postura familiara, care-l prinde mereu de minune, dar sa descoperi noi situatii, mai moderne, mai dificile, si totusi intotdeauna depasite cu brio. In orice film s-ar regasi actorul, cuvantul-cheie al productiei este “suspans”, un suspans constant, impactant, la maximum, care-ti da impresia ca, daca bomba nu va exploda, inima ta sigur o va face.

De remarcat ca, pe langa jocul actoricesc al legendarului Liam Neeson, desavarsit pentru astfel de situatii-limita, a fost grozava si actrita care a jucat-o pe fiica lui (poate un pic cam mica de varsta, la prima vedere, dar hei, traim intr-o lume in care natalitatea e intarziata de alte dorinte). Acest copil cu privire inocenta si reactii curajoase a fost cireasa de pe tort intr-un film in care chiar si tortul pare sa explodeze.

Una peste alta, a fost un film intens, dar cu un efect contrastant de relaxare (poate in ideea ca tu stai linistit in realitatea ta lipsita de astfel de ispravi), cu un scenariu fain care te tine cu sufletul la gura, gura cascata si ochii la ecran. Asa ca daca esti fan Liam Neeson si al genului sau de filme, cu siguranta Cursa mortii merita vazut la Cinema City. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.