• Personaje principale: Simba (Donald Glover) si Nala (Beyonce)
  • Regizor: Jon Favreau
  • Durata: 118 minute
  • Lansare in Romania: 19.07.2019
  • Casa de distributie: CineForum

Lion King e desenul care ma teleporteaza inapoi in copilaria mea, cand mi se parea ca Disney face cele mai tari animatii din lume. Asa ca vestea remake-ului, cu nume grele precum Beyonce, Childish Gambino sau Seth Rogen, m-a mega bucurat.

Supriza nu a fost neaparat emotionala, ci mai degraba legata de fascinatia pe care o produce partea de productie: desenul arata atat de realist incat ai spune ca e un documentar de pe Animal Planet.

Lion King

Mufasa este regele junglei si-si pregateste puiul, pe Simba, sa devina la randul sau rege, intr-o buna zi. Insa fratele lui Mufasa, Scar, este gelos pe faptul ca el nu va domni niciodata din cauza puiului de leu si, impreuna cu hienele, pregateste un plan marsav.

Simba este inlaturat de la tron, dar nu pentru totdeauna.

Impresie generala – exceptional de realist produs, dar tot un film pentru copii in esenta

Intai de toate, trebuie sa marturisesc ca eu si compania mea suntem anti-musicaluri. Daca le putem evita, le evitam. Insa aseara, uitasem acest aspect al filmului iar surpriza-surprizelor a fost ca fix partea sonora ne-a placut cel mai mult. Chiar daca celebra Awimba awe a fost cam scurta.

Mi-a placut fidelitatea scenelor vizavi de desenul original. De altfel, animatia chiar incepe cu scena celebra a la Michael Jackson in care inteleptul babuin introduce printul in societate. Nu lipseste nici cimitirul elefantilor, nu lipsesc nici hienele. Big like pentru autenticitate.

Realismul scenelor este impresionant, deja am mentionat. Ma holbam la unele scene si ma intrebam sincer daca sunt CGI sau realitate. Atat de bine e facut, in tot ceea ce include peisaje, miscarea personajelor, tranzitii si expresii animalice. Eh, aici e cu dus si intors. Fiind atat de realist, cumva si eu si compania mea am ajuns la doua concluzii similare: el mi-a zis ca realismul a impiedicat schitarea unor zambete sau expresii mai umane iar eu am simtit ca desenul parca nu a fost suficient de cute, cum ar fi fost daca ar fi fost putin caricaturizat, cum era in desenul original. Spre exemplu, Toy Story 4 mi-a placut mai mult tocmai pentru ca a fost mai cute si mai expresiv. Poate si scenariul a fost ceva mai dinamic, dar aici nu prea se putea umbla.

Cum e cu Beyonce? E minunata, are o voce foarte expresiva si mi s-a parut potrivita in rolul Nalei. Dar preferatul meu e Seth Rogen, in rolul lui Pumbaa, un porcusor grasut si zemos, care-si ghideaza viata dupa principiul Hakuna Matata – “Nicio grija”. El e sarea si piperul animatiei, impreuna cu suricata Timon.

Lion King mi se pare clar un film pentru copii, il recomand cu caldura, fie la IMAX (unde este pusa cel mai bine in valoare productia), fie macar in 3D la un alt cinema. Vizionare placuta!

Comments

comments

One thought on “Lion King – un documentar de pe Animal Planet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.