• Personaje principale: Jo (Saoirse Ronan) si Laurie (Timothée Chalamet)
  • Regizor:  Greta Gerwig
  • Durata: 135 min
  • Lansare in Romania: 7.02.2020
  • Casa de distributie: InterComFilm

In jurul meu, am cel putin vreo 2 fan cluburi neoficiale ale lui Timothée Chalamet. Le recunosc dupa discutiile lungi despre actor si oftatul prelung cand i se pronunta numele. Dar abia cu Little Women, am inteles isteria pe care acest baiat cu chip gingas o determina. Cred ca, daca voi revedea pelicula de epoca cu Saoirse Ronan pe care am descoperit-o aseara, ma voi alatura si eu valului de dame amorezate. Sunt foarte aproape!

Little women

Jo, Meg, Beth si Amy sunt patru surori nevoite sa isi scrie povestea vietii intr-un context politic tulburat, in care femeile nu aveau multe optiuni. Chiar daca traiesc cu impresia ca vor ramane mereu niste copile jucause, care nu trebuie sa se lupte cu greutatile vietii, obstacolele se arata rand pe rand pentru fiecare:

  • Jo vrea sa fie o femeie independenta, dar vremurile in care traieste nu-i permit sa se bucure de decizia ei;
  • Meg trebuie sa aleaga intre dragoste si confort sau sa gaseasca un mod de a le imbina pe amandoua;
  • Amy simte ca a trait toata viata in umbra surorii ei, Jo, si vrea sa fie cea mai buna in ceea ce face;
  • Beth este cea mai docila dintre surori dar firea ei blanda ii aduce probleme;

Impresie generala – isi merita nominalizarea la Oscar

M-a fascinat atat de tare povestea celor patru surori, ca e primul film in multa vreme pe care nici nu l-am incheiat bine si-as vrea deja sa-l revad.

Capabil sa proiecteze veselie intr-o epoca sumbra a Americii si regizat astfel incat sa-ti creeze o paleta de emotii ca intr-un roller coaster, Little Women te cucereste. Pare atat de autentic si de sensibil, ca mi-a dat impresia ca nu sunt la cinema, ci la o reuniune intre prietene. Chimia dintre personaje, si chiar si aversiunea, esteexcelent redata in emotii aproape palpabile. De altfel, interpreta lui Amy i-a dat permisiunea interpretei lui Jo ca aceasta s-o palmuiasca zdravan, in timpul unei scene de cearta.

In acest context in care toti actorii te conving inca din primul moment, e amuzant sa te gandesti ca povestea clasica din literatura americana e interpretata de 4 actrite straine – Saoirse Ronan e irlandeza, Florence Pugh si Emma Watson sunt englezoaice, iar Eliza Scanlen este australianca.

Spontaineitatea adauga un plus de farmec acestei productii: scena despre obstacolele economice ale femeii, interpretata de personajul Amy cu patos, a fost ideea lui Meryl Streep. Regizoarea Greta Gerwig i-a scris actritei de mana monologul si i l-a dat cu putin inainte de scena, astfel incat spectatorii sa inteleaga mai bine dificultatea femeilor din acea vreme.

Mi se pare nedrept faptul ca regizoarea nu si-a primit nominalizarea la Oscar, dar sper ca pelicula sa bifeze un premiu. Isi merita clar nota mare de pe IMDB. Este ca un pansament de bucurie in mijlocul saptamanii pline de stres si cred ca toata lumea ar trebui sa se bucure de acest tratament. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.