• Personaje principale: Jimmy Logan (Channing Tatum) si Joe Bang (Daniel Craig)
  • Regizor: Steven Soderbergh
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 119 minute
  • Lansare in Romania: 29 septembrie 2017

Daca ar jupui cineva Vasluiul nostru neaos si l-ar muta in America, Audrey Eska a lor ar povesti pe inserat stiri similare cu filmul Logan Lucky. Si asta pentru ca nuanta sudului pestrit si carisma patologica a personajului Joe Bang unesc neamul lui Trump cu tarisoara noastra vulcanica. Ti-am zis ca si Channing Tatum isi misca fundul prin peisaj?

Logan Lucky

Logan Lucky este povestea familiei Logan, blestemata de altfel sa patimeasca nenorociri cu consecinte fizice. Asa se face ca un frate Logan e ciung iar altul cu-n picior paradit. Asa ca saracia se aciueste cu usurinta de ei iar ei, ca s-o dea la o parte, decid sa jefuiasca un seif, fix in timpul unui circuit NASCAR.

Cum reusesc ei sa faca asta, ramane ca Channing Tatum si Daniel Craig sa iti arate.

Impresie generala – Channing Tatum e bun si dodolot iar filmul e bun oricum

Dupa ce am iesit de la cinema, compania mea a exclamat „anul asta, s-au ingramadit filmele bune”, semn ca pelicula Logan Lucky a luat nota de trecere. De altfel, este atat de dinamica si atat de bine punctata in dialoguri amuzante dar bine gandite, incat tare te-ai chinui sa-ti displaca o astfel de productie. Iar empatia e la cote maxime, niciun film hollywoodian n-a avut personaje mai romanesti si-un context mai prapadit ca asta.

Acum c-am lamurit ca nu exista nimic glam la Logan Lucky, hai sa mai lamurim si efortul actorilor, de la vopsitul parului si-al sprancenelor (Daniel Craig arata ca un pui psihopat) pana la interpretarea grozava a tuturor celor implicati. Sunt placut impresionata de conul Tatum, un fel de Chivu Tataru, mai pe vasluiana, care s-a facut cunoscut ca un papusel fara roluri dificile in filme menite sa anime gospodine si a ajuns sa accepte un rol de tata nitel dodolot si disperat, cu multiple fatete toate jucate bine. Chipiul jos, nene Chivule!

Mi-a placut amosfera noir a acestei comedii negre, hazul de necaz dozat cu putin suspans si niste intrigi inspirate si-l recomand pentru calitatea povestii si divertismentul cu care vine la pachet. Hai la cinema!

PS: Mai pe la finalul filmului, chiar vezi un romanas perindandu-se cu viteza p-acolo (desi nu cred ca e tocmai vasluian), Sebastian Stan, pe care-l stii mai bine ca personaj malefic din filmele cu supereroi.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.