• Personaje principale: Logan (Hugh Jackman) si Laura (Dafne Keen)
  • Regizor: James Mangold
  • Casa de distributie: Odeon
  • Durata: 137 minute
  • Lansare in Romania: 3 martie

Cand te gandesti ca Logan incheie trilogia Wolverine din seria X-Men, celebra poveste a mutantilor, ai impresia ca cineva glumeste. Personajele de desene, pentru ca acestea au fost caramida pe care s-a construit un intreg univers X-Men, n-ar trebui sa moara niciodata. Cine ar putea sa-si imagineze ca se va ecraniza vreodata un film in care Tom si Jerry sa fie batrani si muribunzi? Asa si cu eroii nostri.

Logan

In principal, filmul povesteste tranzitia intre vechea generatie de mutanti si generatia noua, dezvoltata in laborator pe baza materialului genetic al mutantilor existenti. Ultimii X-Men ramasi in viata isi traiesc sfarsitul vietii ascunsi de lume. Charles Xavier se chinuie cu o boala cumplita, iar batranul Wolverine si-a pregatit de mult timp un glont din acelasi aliaj aproape indestructibil care ii protejeaza scheletul. In mijlocul acestei atmosfere noir, isi face loc o fetita. O fetita altfel de cum pare la prima vedere…

Impresie generala – adu bocitoarele

Despre Logan pot spune ca pare alt film, alt film decat ne-a obisnuit stilul X-Men, o incheiere matura si lipsita de menajamente vizuale, dar bineinteles, cu hibele ei. Iar faptul ca este deosebit de sangeros, sigur nu intr-atat cat sa banuiesti c-ar fi regizat de Tarantino, poate fi intrepretat fie ca hiba (pentru ca se abate de la echilibrul vizual X-Men), fie ca indrazneala (un mod marcant de a incheia povestea lui Wolverine).

Povestea lui Wolverine se incheie nostalgic si trist, dar definitiv. Hugh Jackman a anuntat ca este ultimul film in care va interpreta celebrul personaj nu doar pentru ca varsta si reaparitia cancerului de piele il impiedica, dar si pentru ca o discutie cu Jerry Seinfeld l-a convins. Principalul argument a fost ca n-ai vrea ca publicul tau sa reactioneze la aparitia ta cu o replica de genul „Iar e tipul ala?”, plictisindu-se. Surpriza? Si Patrick Stewart, interpretul lui Xavier, a confirmat intr-un interviu ca acesta va fi filmul in care-l isi va juca pentru ultima oara personajul.

Ca scenariu, prin asocierea unei fetite aparent inocente (dar nu prea) cu o bestie periculoasa, asa cum era vazut Wolverine, dar mai ales Xavier, incepi sa te gandesti la Leon. Acolo Natalie Portman a jucat rolul fetitei. Cu toate ca rolul este ofertant, interpretarea lui Dafne Keen in Logan lasa de dorit, de altfel si baietelul care apare mai tarziu in film, intr-o scena in care elibera unde electrice prin degete, sa zicem ca n-a fost extrem de convingator. Sa fie oare pentru ca adultii joaca prea bine? In orice caz, alegerea numelui filmului, Logan, a fost aleasa pentru a accentua noua perspectiva a personajului, una mult mai umana, in contrast cu The Wolverine, numele ales filmului din 2013.

Ceea ce socheaza la finalul filmului Logan este ca nu exista Credit Scene din final, obicei intotdeauna respectat de seria X-Men. Lucrul asta parca accentueaza si mai mult starea de nostalgie pe care ti-o evoca intregul film, asa ca pregateste-te sa iesi din sala nitel ravasit.

Per total, Logan a primit recenzii excelente si am auzit lucruri grozave despre interpretarea lui Hugh Jackman, despre scenariu, despre regizor, insa sunt si voci care se arata dezamagite de ecranizare, spunand ca pe alocuri filmul a parut putin o parodie si ca ar fi putut alege un copil mai talentat.

Eu zic sa mergi la Logan pregatit sa-ti iei la revedere si sa-ti tragi propriile concluzii.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.