• Personaje principale: Charlotte (Charlize Theron) si Fred (Seth Rogen)
  • Regizor: Jonathan Levine
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 120 minute
  • Lansare in Romania: 28 iunie 2019

Seth Rogen si Charlize Theron injecteaza cateva puncte de IQ coeficientului mediu de comedii americane. Cu o poveste demna de Cenusareasa (in care pe Cenusareasa o cheama Fred), ei reusesc sa imbine in Long Shot realitatea si basmul intr-o productie excelenta, plina de referinte pop culture si…droguri.

Long Shot

Charlotte este cel mai tanar ministru de externe din SUA, dar si o femeie interesata de conservarea mediului. In lupta ei pentru scaunul prezidential, are nevoie insa de cineva care sa-i aranjeze putin discursurile, astfel incat publicul sa empatizeze mai mult cu ea. Iar acel “cineva” se dovedeste a fi Fred…vecinul a carei bona era, cand era pustoaica.

Iar lucrurile se complica intr-un mod foarte direct si foarte haios, incepand cu intalnirea lor.

Impresie generala – umor fara perdea, dar cu scaun la cap

Inserat in umorul rezultat dintre relatia lui Fred cu Charlotte, e si mesajul sa nu renunti niciodata la lucrurile in care crezi, ce te fac ceea ce esti. Iar acest mesaj se dezvolta treptat prin cei doi protagonisti, ambii ambasadori ai principiului in diferite momente ale vietii lor. Chiar daca finalul de basm poate nu se pupa extraordinar cu realitatile triste scoase in fata de-a lungului productiei, mi-a placut ca la sfarsit ambii au ramas fideli propriilor lor persoane.

Interpretarea lui Charlize Theron e pur si simplu fermecatoare. E una dintre cele mai stilate femei de la Hollywood iar acest rol ii pune in valoare eleganta nativa, obtinuta dupa ani si ani de balet. Cand o privesti pe ecran, ai impresia ca fata asta are totul: e superba, e evident foarte desteapta, e teribil de talentata, are un Oscar si orice barbat ar putea sa-i cada la picioare. Dar nu e totul perfect. Am citit de curand ca suferit o trauma in copilarie: mama sa i-a ucis tatal, intr-o tentativa de autoaparare. Ce poveste de viata!

Revenind la film, mi-a placut la nebunie dar nu-l recomand oamenilor conservatori. Cantitatea de drgouri e chiar mai mare decat cantitatea de glume (ceea ce e surprinzator) iar consumul lor are un rol destul de important in descrierea protagonistului.

Asa ca daca nu o sa te scandalizezi cand Fred ii face cunostinte lui Charlotte cu Molly, clar e un film demn de vazut cat mai curand posibil.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.