Personaje principale: Teddy (Kevin Hart) si Carrie (Tiffany Haddish)
Regizor: Malcolm D. Lee
Durata: 111 min
Lansare in Romania: 28.09.2018
Casa de distributie: RoImage 2000

Stiu ca am mai spus ca sufletul meu e latino american, dar aseara am simtit ca, de fapt, e de culoare. Asta pentru ca imi plac la nebunie productiile cu astfel de actori, ma fascineaza modul lor de-a fi chillax si gura care nu le mai tace. Empatizez de fiecare data cu umorul lor, cum a fost si-n cazul filmului Loserii de la Seral, in frunte cu Kevin Hart. O comedie in care personajele dau examen si la scoala si la scoala vietii.

Loserii de la Seral

Teddy nu a reusit sa-si dea Bac-ul din cauza unor dizabilitati de invatare, insa dupa 17 ani de la terminarea liceului, se vede nevoit sa-si ia diploma. Asa ca se inscrie la Seral, la un curs de noapte predat de Carrie, o profesoara exigenta dar foarte atasata de elevii ei, si incearca sa pacaleasca sistemul.

Dupa o serie de incurcaturi pline de umor, Teddy ajunge la concluzia ca este esential sa inveti si sa te autodepasesti, dar nu pentru cei din jur, ci pentru tine.

Impresie generala – unde-i Kevin Hart, e si umorul

Kevin Hart este o comedie in sine, un actor atat de bun pentru comediile cu oameni de culoare, ca nici nu trebuie sa aiba un scenariu grozav. Dar cand beneficiaza si de un fir narativ care sa-l puna si mai mult in valoare, ei, atunci Kevin Hart e fantastic. Asa a fost in Loserii de la Seral unde Kevin joaca rolul lui tipic de escroc fermecator care se schimba in baiat bun pe parcursul actiunii. Ceea ce a fost un plus, insa, este ca nu e singurul personaj de care pur si simplu te indragostesti.

Dincolo de prestatia actorilor, mi-a placut portretul psihologic bine conturat al fiecarui personaj. Atat personalitatea, cat si situatiile lor de viata se legau perfect cu motivatiile lor de a-si relua studiile si cu totul, profilul lor psihologic le dadea culoare, carnita si vibe. Spre exemplu, printre colegii lui Teddy se numara o mama coplesita de viata de familia care a oprit-o inca din liceu sa se dezvolte personal, un imigrant care voia sa devina cantatutor dar care fusese nevoit sa se rezume la joburile de chelner sau un detinut care si-a luat reabilitarea in serios.

Mi-a placut foarte mult finalul (putin spoiler) in care Teddy p-ersevereaza si persevereaza pana reuseste sa treaca examenul. E un mesaj minunat si mult mai realist decat reteta hollywoodiana tipica „punct ochit, punct lovit”. In viata, lucrurile nu ies mereu din prima si e important sa constientizezi ca esecul nu ti se intampla doar tie, ba chiar si personajelor atotputernice pentru ca sunt fictive.

All in all, cu siguranta recomand comedia daca iti plac productiile de gen si exuberanta lui Kevin Hart. Asa ca vizionare placuta!

Comments

comments

2 thoughts on “Loserii de la Seral – Kevin Hart loveste din nou cu o comedie reusita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.