• Personaje principale: Pablo (Javier Bardem) si Virginia (Penelope Cruz)
 • Regizor:Fernando León de Aranoa
 • Durata: 123 minute
 • Lansare in Romania: 15.06.2018
 • Casa de distributie: RoImage 2000

Memoriile Virginiei Vallejo, jurnalista columbiana care a fost amanta lui Escobar, au fost ecranizate recent in filmul Loving Pablo, al carui titlu e inspirat de cel al cartii – Loving Pablo, hating Escobar. Era filmul pe care l-am asteptat cel mai mult anul asta, eu marele fan Narcos, si cu siguranta merita vazut daca nu pentru subiect, macar pentru cuplul Javier Bardem- Penelope Cruz.

10 lucruri despre Loving Pablo

 1. Javier Bardem si Penelope Cruz sunt impreuna si in viata reala, inca din 2010.
 2. Loving Pablo este cel de-al 4-lea film in care joaca impreuna, dupa  Jamón, Jamón (1992), Vicky Cristina Barcelona (2008) si The Counsellor (2013) dar este primul in care joaca impreuna de cand sunt intr-o relatie.
 3. Javier Bardem povestea intr-un interviu ca actorii au obligatia sa scoata la lumina ce e uman in toti monstrii istoriei, precum Hitler sau Escobar.
 4. Lui Javier Bardem i se mai oferise rolul lui Pablo si in 1998, dar l-a refuzat pentru ca nu i se parea ca scenariul portretiza personajul asa cum il vedea el.
 5. De altfel, actorul este si producatorul filmului si si-a petrecut ani de zile cautand pe cineva care sa scrie, sa regizeze si sa portretizeze personajul dintr-un unghi pshihologic, mai uman.
 6. Filmul prezinta povestea lui Pablo, de la ridicarea lui in cartierul Medellin pana la masurile luate contra lui la Casa Alba. Desi e prezentat prin ochii Virginiei Vallejo, este istoria completa a traficantului de droguri.
 7. Pentru a-i fi mai usor sa-l joace, Javier Bardem si l-a imaginat pe Pablo ca un hipopotam: un animal simpatic, cu un look amuzant, dar care atunci cand decide ca cineva trebuie sa moara, pur si simplu ataca. Fara ezitari.
 8. Pentru a se pregati pentru film, Penelope Cruz a citit jurnalul Virginiei Vallejo, dar s-a uitat si la zeci de ore de interviuri ale amantei lui Escobar, pentru ca ea era jurnalista si era foarte cunoscuta in Columbia, reputatie pe care si-a pierdut-o dupa relatia cu Pablo.
 9. Astfel, Penelope Cruz a decis s-o portretizeze pe Virginia ca fiind parte semnificativa din evolutia lui Pablo ca persoana publica, pentru ca stia mult mai bine ca el sa comunice cu multimile si l-a influentat in cariera politica.
 10. Spre deosebire de deja celebrul Narcos, Pablo Escobar este portretizat aici mai putin fermecator, mai putin carismatic, ci unghiul este unul mult mai agresiv si mai necrutator fata de imaginea traficantului cu care ramai din serial.

Cu siguranta, merita vazut cat mai repede, asa ca fuga la cinema, pregatit sufleteste pentru cateva scene fara menajamente.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.