• Personaje principale: Elliot (Douglas Smith) si John (Lucien Laviscount)
  • Regizor: Stacy Title
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 96 minute
  • Lansare in Romania: 31 martie

The Bye Bye Man e mai mult ca sigur un film ce starneste multe controverse in jurul sau. De la asa zisa lipsa de originalitate, la plot-ul ce scapa din vedere detalii esentiale si chiar pana la jocul actorilor.

Bye Bye Man

Cine este el si cu ce se ocupa? Nu este ceva foarte usor de aflat din prima, insa cu putina rabdare si o mica sedinta de spiritism, veti putea descoperi  ca atata timp cat you “don’t think it, don’t say it”, acesta nu are nicio putere. Cu cat mai putina lume stie de existenta lui, cu atat mai bine. Pentru ca nu este nimic mai mult decat un personaj malefic ce creste in intensitate si are puterea de a inmulti evenimentele tragice prin simpla raportare la acesta.

Singura modalitate de a-l elimina pare a fi ca toti ce stiu de existenta acestuia sa moara. Lucru nu prea greu de dus la capat intr-un film de groaza. Dar asta va ramane de vazut daca se va intampla pana la finalul filmului.

Impresie generala – un film care sa te destreseze dupa o zi de munca

Si asa cum ii sta bine unui film ce se vrea a fi de groaza, se ia un grup de trei  tineri prieteni si se adauga o casa uitata ce urmeaza a fi inchriata de acestia.

Cei trei prieteni sunt reprezentati de cuplul Elliot (bursierul ce nu ajunge niciodata la niciun curs) si Sasha (o blonda frumusica), dar si prietenul cel mai bun al lui Elliot, John (un mulatru bine facut) Spoiler: niciun ménage a trois nu are loc pe parcursul intregii actiuni .

Nimic nu pare a fi in neregula cu acesti tineri. Pana la o analiza mai amanuntita a unora dintre voi, dornici de explicatii suplimentare vis- a- vis de motivul inchirierii unei vile parasite de catre trei tineri studenti, posibilitatile financiare ale acestora, precum si felul in care un student modest poate avea ultimul model de Mustang. Toate aceste curiozitati poate ca nu-si vor gasi explicatiile prea curand, insa cu siguranta mai aveti si alte intrebari legate de The Bye Bye Man.

 

In alta ordine de idei, aminteam lipsa de originalitate a acestei ecranizari. Adevarat sau nu, trebuie sa recunosc ca filmul m-a dus din start cu gandul la The Babadook, un horror aparut acum 3 ani, mult mai bine pus la punct  prin prisma plot-ului si a atentiei la detalii. Iar asemanarea dintre cele doua filme pare pur si simplu izbitoare. Dar nu voi intra in prea multe amanunte aici, caci este mai bine si mai indicat sa verificati cele de mai sus chiar voi. Si apoi putem sta de vorba cum se cuvine.

Si desi poate ca The Bye Bye Man nu este nici pe departe o capodopera cinematografica a genului horror, cu siguranta mie a reusit sa-mi capteze atentia intr-o seara de martie, dupa o zi intreaga de munca. Nu este deloc un film complicat, ci unul menit sa te distraga de la ale tale si a te tine in suspans pana la final. Asa ca va invit si pe voi in cinema incepand cu data de 31 Martie, filmul fiind distribuit de Freeman Entertainment.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.