• Personaje principale: William (Matt Damon) si Ballard (Willem Dafoe)
  • Regizor: Yimou Zhang
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 104 minute
  • Lansare in Romania: 30 decembrie

The Great Wall, pelicula aflata in regia lui Zhang Yimou, este un film de actiune si aventura ce surprinde intr-un mod fantezist o asa-zisa legenda a Marelui Zid Chinezesc. Cu alte cuvinte, una dintre cele sapte noi minuni ale lumii a fost creata cu scopul precis al apararii tinutului chinez de catre atacurile unor creaturi verzi si infricosatoare, atacuri ce aveau loc o data la 60 de ani si care lasau de fiecare data poporul in ruina.

The Great Wall

Printre cei neinfricati care vor lupta impotriva acestor creaturi ce par a fi de neinvins, ii avem pe curajosul William Garin ( Matt Damon) si pe ajutorul sau ( aproape de) nadejde Pero Tovar (Pedro Pascal, cunoscut pentru iubitorii GoT si ca Printul din Dorne), precum si o prezenta feminina deloc de trecut cu vederea, fiind vorba aici de Comandantul Lin Mei ( si anume, celebritatea locala, Tian Jing). Desi alte nume mari precum William Dafoe isi fac simtite prezenta in acest film, ceea ce trebuie remarcat de-a lungul intregii actiuni este ca accentul este pus in permanenta asupra lui William si a lui Lin Mei, ceea ce lasa usor impresia ca restul personajelor sunt mai putin importante, si mai mult folosite pentru a atrage publicul catre marile ecrane.

Impresie generala

In alta ordine de idei, filmul m-a dus foarte mult cu gandul la o replica a celebrului serial Game of Thrones, dar unde urzelile isi fac simtia lipsa. Astfel incat, armata Marelui Zid Chinezesc se pregateste in frunte cu Comandantul Lin Mei pentru atacurile ce vor veni din partea monstilor cu patru picioare, la fel cum Rondul de Noapte se pregateste in frunte cu John Snow de atacurile asteptate din partea umblatorilor noptii. Cu singura exceptie ca armata chineza va beneficia de ajutorul de neegalat venit din partea lui William Garin, al carui support va fi unul decisiv in vederea infrangerii “marilor verzi”.

Si cu toate acestea, este de-a dreptul impresionant sa vezi o intreaga armata pusa la punct in cele mai mici detalii si cu o foarte mare atentie data diferitelor elemente ce o definesc. Fiecare soldat face parte dintr-o anumita categorie bine stabilita prin culori, sunetul tobelor de lupta fiind distinctiv pentru fiecare dintre acestia si actiunea ce trebuie intreprinsa. O adevarata desfasurare de forte are loc pe Marele Zid Chinezesc, putandu-se astfel evidentia minutiozitatea, rigurozitatea si ceremonialitatea atat de specifice poporului chinez pana in ziua de astazi.

Si mai trebuie sa va marturisesc ca pentru un  moment m-am simtit ca la un spectacol al Cirque du Soleil, dar pentru mai multe detalii legate de acest aspect, cel mai bine ar fi sa vedeti cu ochii vostri ( pentru a ma putea contrazice sau aproba), intrucat incepand cu data de 30 Decembrie, The Great Wall, sub distributia Ro Image, va fi in cinematografe pentru a va potoli orice fel de curiozitate ati mai avea in legatura cu acesta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.