• Personaje principale: Sara (Salma Hayek) si Maximo (Eugenio Derbez)
  • Regizor: Ken Marino
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 117 minute
  • Lansare in Romania: 19 mai 2017

Trebuie sa recunosc ca mereu mi-au placut comediile, in special cele cu o doza de romantism drept bonus, asa ca atunci cand am auzit de filmul Cum sa fii amantu’ la femei/ How to be a latin lover, am zis ca trebuie sa-l vad numaidecat. Si desi pelicula nu se incadreaza si in genul romance, faptul de a fi o comedie este mai mult decat suficient. Plus ca unde mai pui ca nume mari precum Salma Hayek, Kristen Bell, Rob Lowe sau Raquel Welch apar in distributia acestui film cu o usoara tenta telenovelistica, data de pasajele in care actorii discuta in spaniola.

How to be a Latin lover

Filmul aflat in regia lui Ken Marino surprinde povestea de viata a lui Maximo (Eugenio Derbez), motivat inca din copilarie sa ajunga putred de bogat fara a fi nevoit sa munceasca o singura zi din viata lui. Desi parintii le-au insulfat lui si surorii sale, Sara (Salma Hayek), inca de mici ideea conform careia “One gets what they work for, not what they wish for”, Maximo nu considera ca aceasta este solutia pentru a fi bogat. Asa ca, filmul va aduce in prim-plan felul in care viata lui Maximo arata dupa 25 de ani de relatie cu o batranica instarita, care ajunsa la onorabila varsta de 80 de ani, va considera de cuviinta sa-l paraseasca pe Maximo pentru un gigolo mult mai tanar decat acesta.

Pus in situatia de a fi ramas fara un acoperis deasupra capului si fara niciun ban in buzunar, latin lover-ul nostru se va intoarce in casa surorii sale, fiind nevoit sa imparta camera nepotului sau Hugo pana va putea pune mana pe o noua batranica bogata, revenind astfel la stilul de viata cu care a fost obisnuit.

Asa ca, dragul de Maximo va trebui sa apeleze din nou la toate atuurile sale de gigolo, folosindu-se in demersul sau si de micutul Hugo (Raphael Alejandro), pentru a putea ajunge la bunica miliardara, Celeste (Raquel Welch), a colegei acestuia de clasa, Arden (McKenna Grace).

Insa, pana la finalul povestii, va reusi Maximo sa realizeze ce este mai important in viata: banii sau familia?

Impresie generala – o comedie motivationala pentru fiecare gen

Desi Cum sa fii amantu’ la femei nu este genul de comedie care s-ar inscrie pe lista filmelor de neuitat, cu siguranta te va binedispune prin culoare si replici haioase. Este oarecum acea comedie tipica, cu un scenariu clasic si momente la care te-ai putea astepta, dar care totusi reuseste sa te surprinda cu pozitivismul sau si buna dispozitie pe care o emana. Eugenio Derbez reuseste sa dea viata unui personaj ridicol si haios, de care nu ai cum sa nu prinzi drag, cu toate ca nu esti de acord cu al sau stil de viata si gandire. In plus, secventele in care Salma Hayek apare alaturi de Eugenio dau o stare aparte intregului film, o doza de latinitate care parca te transpun pentru o clipa intr-una din telenovelele sud-americane. Iar momentul salsei dintre cei doi, recunosc, a fost preferatul meu.

In plus, interesant este de observat si cum aceasta comedie incearca si, zic eu, reuseste, sa aduca in prim-plan importanta pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o acorde familiei. Precum si daca Maximo va reusi in final sa faca alegerea corecta in ceea ce-l priveste: banii sau familia. Sau daca totusi le va putea avea ambele in acelasi timp.

Oricum ar fi, How to be a Latin lover este totusi o comedie. Si ca orice comedie care se respecta, totul se va termina cu bine! Ramane doar sa descoperiti cum! De vineri, 19 Mai, in orice cinema!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.