• Personaje principale: Mike (Gerard Butler) si Trambull (Morgan Freeman)
  • Regizor: Babak Najavi
  • Casa de distributie: Ro Image
  • Durata: 99 minute
  • Lansare in Romania: 18 martie


“Cod rosu la Londra”
( London has fallen) este cel mai proaspat film de actiune iesit de pe platourile hollywoodiene, un thriller cu ajutorul caruia regizorul Babak Najafi isi face debutul printre peliculele in limba engleza. Continuand seria inceputa in anul 2013 prin “Olympus has fallen”, filmul regizat de Babak ii mentine in rolurile principale pe Gerard Butler (Mike Banning), Morgan Freeman (vicepresedintele Trumbull) si Aaron Eckhart (presedintele SUA, Benjamin Asher). Cu mentiunea ca puteti da o fuga pana la cinema pentru a urmari “Cod rosu la Londra” si fara a fi vazut in prealabil primul film din serie.

London has fallen

Spre deosebire de “Olympus has fallen”, unde actiunea se petrece la Casa Alba, de aceasta data, dupa cum se poate observa inca din titlu, intreaga actiune se desfasoara in Londra. Asa ca daca nu ati ajuns inca in Londra, as spune ca aceasta pelicula ar putea fi si un teaser referitor la atractiile pe care le puteti gasi pe acolo. Bineinteles, fara atacuri teroriste sau prea multi sefi de stat prin imprejurimi.

Pentru ca “London has fallen” exact asta surprinde: Londra sub asediul unor atentate teroriste, bine gandite si puse la punct in cele mai mici detalii. Ceea ce va face imposibila depistarea acestora, in ciuda intregilor masuri de precautie, ce se iau in vederea protejarii mai marilor sefi de stat ce se reunesc in capitala Regatului Britanic, pentru funeraliile primului ministru englez.

Tinta vie a acestui atentat va fi si de aceasta data presedintele american ( Aaron Eckhart), niciodata lasat la greu de catre garda sa de corp loiala, interpretat de catre Gerard Butler. Si cu toate ca Butler nu mai este deloc un tinerel, motiv pentru care la inceputul filmului este chiar pe punctul de a-si semna demisia si aseza la casa lui, alaturi de sotie si viitorul copil ( cat de cliseistic, nu?), se pare ca puterile il tin bine de tot, si reuseste si de aceasta data, sa-i salveze pielea presedintelui.

Si cu toate ca acest thriller nu este deloc vreo opera de arta, caci este totusi un film de actiune, cu multa violenta si un plot destul de standard, cu siguranta amatorii genului, si nu numai, vor fi mai mult decat incantati de “London has fallen”. Pentru ca, recunosc, nu-s deloc cea mai mare critica de film, ci-s doar micuta ( si cei care ma cunosc pot confirma asta), si cu toate acestea, zau de nu m-a tinut cu sufletul la gura de la inceput si pana la sfarsit acest film, incat nici n-am putut termina intreaga portie de nachos. Zau! Asa ca am preferat sa ma concentrez doar pe “London has fallen”.

Iar in caz de v-am facut macar putin curiosi, incepand cu 18 Martie, puteti afla mai multe chiar cu ochii vostri, caci “Cod Rosu la Londra” apare in cinema, sub distributia Ro Image.

Puncte tari:

  • Morgan Freeman, pentru ca intotdeauna aduce un plus oricarui film in care joaca
  • Imagini aeriene ale Londrei ( care, dupa caz, pot aduce amintiri inapoi sau tatona terenul pentru o viitoare vacanta)

Puncte slabe:

  • Masinile blindate din London has fallen nu ar trebui sa-i apere pe pasageri doar de impuscaturi sau bombe, ci si de criminalii mai putin indemanatici, care cumva totusi reusesc sa treaca cu capul prin geamurile blindate.
  • Iar atunci cand spui ca trebuie parasit elicopterul ce tocmai s-a prabusit, pentru ca ar putea exploda in orice clipa, atunci ar fi bine ca atunci cand il parasesti, sa te si indepartezi mai mult de un metru de acesta, pentru ca altfel, degeaba l-ai parasit. Exploziile nu cred ca au o raza de doar cativa centimetri totusi.Articol redactat de Madalina Petrescu.

 

Comments

comments

One thought on “Mada la London has fallen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.