Personaje principale: Carol (Jennifer Aniston) si Josh ( Jason Bateman)
Regizor: Will Speck, Josh Gordon
Casa de distributie: Freeman Entertainment
Durata: 105 minute

Ce poate fi mai frumos in preajma Craciunului decat un film care sa surprinda esenta acestuia: caldura, emotie, familie, brad impodobit, Mos Craciun, minuni, cadouri si doar fapte bune oriunde ai privi cu ochii. Cadre idilice la tot pasul, o ninsoare ca-n povesti, seminee aprinse si visuri implinite. Stop joooc!!! Office Christmas Party nu are nimic din toate acestea! Sau, ma rog, aproape nimic, caci minunile totusi do happen here.

Dar pentru a fi cinstita, Super Party la Birou ar fi mai mult o replica a deja celebrului Project X, doar ca intr-o varianta corporatista. Asa ca elementele cheie ale comediei sunt alcoolul, drogurile, violenta (moderata), si bineinteles, nelipsitele aluzii sexuale. Dar ce altceva ai putea astepta din partea unei comedii tipic americane?

Si despre ce-i vorba totusi in Office Christmas Party…?

Astfel, povestea filmului se invarte in jurul salvarii unei cunoscute companii de IT detinute de Carol (Jennifer Aniston) care ameninta cu inchiderea sucursalei ce se afla sub conducerea fratelui sau, Clay ( T.J. Miller). Acesta din urma, ajutat de catre managerul Josh ( Jason Bateman) si colega sa Tracey ( Olivia Munn), vor avea misiunea de a incheia o afacere menita a le asigura supravietuirea pe viitor, precum si posibilitatea pastrarii intregului personal. Si care se dovedeste a fi cea mai buna solutie decat desfasurarea unei petreceri de Craciun de maaare amploare menita a-l convinge pe Walter Davis ( Courtney B. Vance) ca a lor companie merita toata increderea pentru incheierea afacerii de care acesta se ocupa. Petrecere care nici nu fusese anulata de altfel de catre Carol cu doar cateva ore inainte. NOT! Dar cum ii sade bine oricarui film american, normal ca socoteala de acasa ( de la birou, mai bine zis) nu se potriveste cu cea din  targ, iar intreaga petrecere va scapa tiptil tiptil de sub control, ajungand in cele din urma sa culmineze cu internari in spital. Caci vorba romanului: “Ori la bal, ori la spital!”

Chiar merita sa-l vad?

Desi filmul nu exceleaza intr-o regie nemaiintalnita, ecranizarea fiind chiar previzibila pe alocuri, nu pot spune ca este un film pe care nu merita sa-l vezi. Nici pe departe! Caci acesta reuseste sa surprinda exact ceea ce te astepti si-ti doresti sa vezi de la el. Nu incearca sa fie ceva ceea ce nu este sau sa surprinda cu ceva inovator. Nu este nici macar cel mai amuzant film pe care l-ai vazut vreodata sau macar un pic de neuitat,  si cu toate acestea este exact ceea ce si-a propus sa fie. Un film care sa te distreze si sa te destreseze. Iar elementele specifice Craciunului se imbina perfect in poveste, mai ales in aceasta perioada a anului.

Asa ca nu va mai ramane altceva de facut decat sa dati o fuga pana la cinematograful preferat si sa luati cea mai mare punga de popcorn, caci incepand cu 9 Decembrie, Super Party la Birou vine pe marile ecrane, oferit de Freeman Entertainment.

Recenzie scrisa de Mada

Comments

comments

One thought on “Mada la Office Christmas Party (sau Project X, varianta corporate)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.