Ca sa ti-o spun p-aia dreapta, vad ca umbla vorba carcotasa prin targ, dar eu chiar m-am distrat la Madame Web. Bine, eu care nu sunt mare fan supereroi, dar imi plac filmele cu girl power, eu care n-am mari pretentii de la Marvel, dar care apreciez daca mintea nu-mi umbla brambura pentru ca povestea e fluida; eu care sunt mereu curioasa s-o vad pe Dakota si-n afara aurei ei erotice cu care s-a legat la cap stim cu totii de unde. Asa ca eu am considerat seara Madame Web o seara placuta.

Madame Web

Cassie este sofer de ambulanta si duce o viata cat mai lipsita de responsabilitati, unde cuvantul “familie” nu-si are locul. Dar cand incepe sa aiba previzuni si isi da seama ca 3 adolescente se afla in pericol, decide sa treaca peste reticenta de a-si asuma responsabilitati si sa-si asume rolul protectorului pentru cele 3 copile. Ce se intampla de acolo? Batalii in stilul Marvel!

Impresie generala – girl power la puterea a patra

Marvel a mai avut o tentativa de Girl Power Movie, cu Mrs. Marvel, dar mi se pare ca Madame Web a iesit mai bine – povestea curge natural intr-un fir narativ cu scene care se leaga bine si duc fiecare naratiunea mai departe, in timp ce personajele se dezvolta coerent de-a lungul productiei, chiar daca nu au cele mai engaging dialoguri. Dar povestea makes sense, iar Dakota Johnson este charismatica si credibila in rolul tipei de 30 de ani care nu isi doreste o familie. Pe mine m-a convins, dar recunosc, eu sunt si cel mai usor de convins pentru ca eu sunt ea – I’m fine with my cat, man!

Cele 3 adolescente, alese destul de politically correct – o caucaziana, o latina si o afro-americana – mi-au inspirat trio-ul PowerPuff Girls – latina e Blossom, caucaziana e Bubbles si afro-americana e Buttercup, reunite sub protectia unui Professor X la feminin, care spre final de productie devine chiar Professor Xavier, o sa intelegi tu de ce. Dar trio-ul mi s-a parut dragut si captivant, iar sororitatea care in lupta de final o include si pe personajul Dakotei e chiar heart-warming. Daca nu te deranjeaza cateva scene trase un pic de par.

Mi s-a parut funny o treaba cu taxiul, a propos de scene trase de par! Un mic spoiler: Cassie fura un taxi, care imediat este dat in urmarire, dar nu stiu cum reuseste, ca timp de cel putin o saptamana, ea se plimba prin oras, in amiaza mare, fara nicio grija cu el furat, avariat, fara placute de numere si nimeni n-o intreaba nimic de sanatate!

In schimb, ce mi s-a parut super nice a fost Easter Egg-ul legat de personajul lui Ben Parker, care este unchiul lui Spider-Man, personaj care se naste chiar in aceasta pelicula, ceea ce mi s-a parut super tare!

All in all, o concluzie cinstita ar fi ca e not great, not terrible, dar daca vrei un film de popcorn, light, cu super eroi femei, cu girl power ca mesaj, cu un fir epic ce te va sustrage de la treburile de zi cu zi, this could be it! Enjoy!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.