Maleficent 2
  • Personaje principale: Maleficent (Angelina Jolie) si Aurora (Elle Fanning)
  • Regizor: Joachim Ronning
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 118 minute
  • Lansare in Romania: 18.10.2019

Angelina Jolie nu a fost niciodata the apple of my eye, dar apreciez veleitatile ei de mama. Mi se pare un lucru mare sa te dedici total unor copii (adoptati), asa ca era clar cea mai potrivita pentru rolul din Maleficent, filmul Disney care cucereste noi teritorii narative intr-o lume in care clasica poveste dintre un print si o printesa e deja fumata.

Maleficent 2

In Maleficent 2, Aurora si printul Phillip trebuie sa se lupte cu parintii lor, atat pentru dragostea ce si-o poarta dar si pentru a-si aparea propriile principii, pe care nu le impartasesc intotdeauna cu cei maturi.

Impresie generala – emotionant si jucaus, de vazut in familie

Dupa fantasticul moment din Maleficent 1 in care scena clasica cu sarutul printului ce-o trezeste pe printesa a fost inlocuita cu pupicul mamei care o trezeste pe printesa, era greu sa egalezi o asemenea incarcatura emotionala. Dar Maleficent 2 are momentele sale de glorie si continua linia noua a universului Disney ce exploreaza si alte subiecte decat iubirea romantica. Era timpul, fauritorilor de povesti!

Mi-a placut mult relatia dintre Maleficent si Aurora, mi se pare ca include amestecul optim de iubire, respect, independenta, compromis si viziune proprie. Asa ca as spune ca Maleficent 2 e dedicat in aceeasi masura unui grup de prietene cat si unei familii. De altfel, la vizionarea filmului la IMAX, chiar am stat langa o familie cu doi copii si trebuie sa recunosc ca m-am distrat copios cu comentariile lor: “Mama, Maleficent are fata de plastilina”, “Uite regina, sa vina s-o bata mai repede”.

O iubesc pe Elle Fanning. Mi se pare cea mai dulce tipa din lume (cea mai talentata e sora-sa, Dakota Fanning) si mi se pare incredibila abilitatea ei de a se transforma de la dulce la femeie fatala. In Maleficent 2, ramane doar fata dulce.

Naratiunea e jucausa si plina de umor, poate intr-o dispozitie naspa, ar putea parea chiar prea copilaroasa. Dar mie mi-a placut. Am ras, mi-am tinut respiratia si era o tipa care isi stergea lacrimile, cand s-a aprins lumina. Combinatia de emotii e fix ce trebuie pentru o continuare a unui film Disney asa ca Maleficent 2 bifeaza pe toate planurile.

Mi-au placut metaforele integrate in scenariu: tendinta oamenilor de a distruge habitatul animalelor si pe ele simultan doar pentru a se extinde si a-si mentine confortul consumerist, tendinta oamenilor de a cenzura propria fire pentru a fi placuti de altii si umilinta refugiatilor care-si cresc copiii in afara culturii lor.

All in all, mi-a placut si-l recomand, dar musai sa vezi prima parte intai, altfel ai pierde multe. Vizionare placuta!

Comments

comments

2 thoughts on “Maleficent 2 – poveste de dragoste de mama”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.