• Personaje principale: Donna (Lilly James) si Sophie (Amanda Seyfried)
  • Regizor: Ol Parker
  • Durata: 118 minute
  • Lansare in Romania: 20.07.2018
  • Casa de distributie: RoImage 2000

Memoria mea fatal de „selectiva” face ca motto-ul meu sa fie „o sa uiti ce ti-au spus anumite persoane, dar n-o sa uiti niciodata starea pe care o simteai cand erai cu ei.” Asta se dubleaza si cand e vorba de filme. Cei 10 ani de la Mamma mia si-au spus cuvantul. Nu mai tineam minte o iota din actiune, dar imi aminteam placerea asternuta cu cantecele ABBA, coregrafiile nemaipomenite, peisajele estivale incredibile capabile sa readuca vara chiar si iarna si dinamica personajelor, ce te unge pe suflet. Chiar daca nu eram in stare sa zic nimic concret despre film, il iubeam :))

Cand am revazut Mamma mia duminica, sa ma pregatesc pentru urmatorul episod, am ajuns la concluzia ca musicalul asta va ramane mult timp preferatul meu. Asa ca, ce sa zic, pretentiile pentru partea a 2-a au fost atat de mari incat ar fi putut pluti in spatiu cu masina lui Elon Musk.

Mamma mia 2

Daca in prima parte, Donna (Meryl Streep) este deja mama unei tinere de 20 de ani (Amanda Seyfried), in prequel-ul/ sequel-ul din 2018 descoperim atat tineretea Donnei (Lily James) cat si ce s-a intamplat cu Sohpie si Sky dupa ce si-au anulat nunta in Mamma mia din 2008.

In aceasta continuare despre care majoritatea spun ca a depasit-o pe prima, avem parte de vesti triste, evenimente paralele intre mama si fiica, un botez fericit si reuniuni mult asteptate ale celor mai simpatice personaje dintr-un musical. Ca un veritabil cocktail de vara cu umbreluta deasupra.

Impresie generala – mai emotionant, mai matur, dar la fel de melodios si dansant

Trebuie sa marturisesc ca la inceputul filmului, am simtit o ruptura. O sa-ti dai seama de ce, nu vreau sa dau spoilere. Si ruptura aia cumva a aruncat cu acest prequel/sequel de pamant caci eu asociam Mamma mia cu un anume personaj. La inceput, n-a compensat faptul ca am vazut pe Donna tanara, superba, joviala pentru ca nici macar nu se afla pe frumoasa insula greceasca. Mi se parea pur si simplu Mamma mia cu alta palarie.

Dar, treptat, chiar daca nu-mi parea Mamma mia de care ma indragostisem eu, m-a cucerit. Era tot o versiune plina de energie, culoare si spirit estival, si la un moment dat a aparut si faimoasa insula. Dar totul cu un aer mult mai matur. Iar asta nu a fost, de fapt, un lucru rau. Ludicul din prima parte a fost inlocuit de emotional dus la nivelul urmator. Practic, filmul asta e un virus cinematografic ce produce lacrimi si zambete deopotriva oricarui spectator, de zici ca dupa vom pleca toti la Balaceanca. E sensibil si realist si-ti propune sa imbratisezi viata cu bune si cu rele si sa te bucuri de ea indiferent de capra care te alearga…Nu te speria, o sa intelegi cand te uiti la film.

Coregrafia si melodiile alese au fost pur si simplu irezistibile. Cu siguranta, o sa auzi pe cineva fredonand in sala, dupa sesiuni de hahaiala la glumele foarte inspirate precum „Se numeste Karma si se pronunta Ha” (in context, o sa sune si mai funny, promit). Si aparitia neasteptata a lui Cher, in rolul mamei personajului lui Meryl Streep care in realitate e doar cu 3 ani mai mica…e pur si simplu epica. Si ca sa mai dau un detaliu picant din culise, Cher si-a ales actorul care sa joace personajul iubitului ei. O sa vezi tu!

All in all, Mamma mia 2 clar e filmul verii si, daca incep ploile alea nenorocite, e singurul mod in care ma pot consola. Despre film a mai scris si Super Gulia.

 

 

Comments

comments

One thought on “Mamma mia 2 – filmul verii, un cocktail de rasete, plansete si cantece cu umbreluta deasupra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.