Personaje principale: Mary Poppins (Emily Blunt) si Michael (Ben Wishaw)
Regizor: James Wan

Durata: 130 min
Lansare in Romania: 21.12.2018
Casa de distributie: CineForum

Mary Poppins revine mi-a bucurat seara, cu sau fara un balon zburator. Revederea lui Emily Blunt intr-o productie atat de creativa a fost un cadou de Craciun care m-a entuziasmat. Si ca sa-ti dai seama ce special e acest proiect, tre’ sa afli povesioara din spatele distributiei:

In 1964, cand se planuia realizarea primului Mary Poppins, Walt Disney i-a cerut lui Julie Andrews sa fie protagonista, dar ea a refuzat pentru ca era insarcinata. Disney si-o dorea atat de tare in film, ca a amanat productia pentru ca ea sa fie gata. Povestea s-a repetat si cu Emily Blunt, a carei sarcina a amanat realizarea Mary Poppins revine. Iar Julie Andrews era gata-gata sa apara in rolul de la final al doamnei care vinde baloane, insa aceasta a fost de parere ca show-ul ar trebui sa-i apartina lui Emily in intregime.

As zice ca un film cu o asemenea poveste in spate merita vazut, dar nu e singurul motiv.

Mary Poppins revine

Copiii familiei Banks au crescut iar Michael are la randul sau 3 copii. Dupa moartea nevestei insa, problemele financiare incep sa-l sufoce atat de tare, ca mai e doar un pas sa-si piarda casa. Atunci apare in scena Mary Poppins, sa-si ofere serviciile de dadaca.

Cu magie, rabdare, disciplina si cateva nazdravanii, ea ajuta personajele sa-si revina. Dar cum, asta aduce farmecul filmului.

Impresie generala – colorat si jucaus, bun si pentru copii mici si pentru copii mari

Emily Blunt zburand de-o umbrela! Emily Blunt cocotata pe-o bicicleta! Emily Blunt hai-hui intr-un bol. Ce festin vizual cu Emily Blunt si ce maiestrie scenografica au dovedit cei de la Disney. Iaca un film pentru copii mici si pentru copii mari caruia ai putea sa-i reprosezi doar ca nu a bifat si melodia cu Supercalifragilistic.

In ciuda faptului ca e musical si e cam greu sa urmaresti tot ce zic si ce fac ei in timp ce canta (de aici si reticenta mea pentru gen), Mary Poppins revine este fresh si creativ. Mi-a placut foarte mult scena cu lampagiii a caror coregrafie continua pana aproape de casa familiei Banks si n-as putea sa aleg partea mea vizuala favorita: sa fie intamplarea din bol sau scena de la final cu familia zburand?! Toate au doza perfecta de elemente ludice si cred ca l-as revedea doar pentru aceste secvente incantatoare.

Am uitat sa-ti zic ca umbrela lui Mary Poppins este absolut adorabila. Mi-aduce aminte de filmele cu Harry Potter si ma face sa-mi doresc si eu o umbrela (cu toate ca am respins-o cu anii). Nu conteaza daca e zburatoare sau vorbitoare. Umbrela cute sa fie! Vorbind de vibe-uri cinefile, Mary Poppins aduce putin a proaspatul Spargator de nuci, in ceea ce priveste tatal prins in incurcatura, dupa moartea recenta a nevestei. La o adica, nici Winnie the Pooh nu e departe de atmosfera Mary Poppins revine, mai ales cu replica “Nothing is impossible but I do nothing every day”, a carei alternativa se regaseste in productia cu Emily Blunt.

E clar ca mi-a placut mult, mult, mult, nu? Vizionare placuta!

Comments

comments

One thought on “Mary Poppins revine – filmul care m-a convins in sfarsit sa-mi cumpar umbrela”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.