• Personaje principale: Bishop (Jason Statham) si Gina (Jessica Alba)
  • Regizor: Dennis Gansel
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 98 minute
  • Lansare in Romania: 26 august

Filmele de actiune sunt varianta masculina a peliculelor lacrimogene dedicate fetelor. Si asa cum si filmele lacrimogene trebuie sa aiba o frimitura de masculinitate ca sa nu planga si prietenul tarat in sala, asa si filmele de actiune tre’ sa aiba o urma de poveste de dragoste, ca sa se bucure si ochiu’ meu. Iar Mecanicul 2 inglobeaza aceasta pretentie si, in plus, aduce cele mai frumoase peisaje, de-ti vine sa scoti foaia cand se bat aia cu foc, si sa-ti faci lista cu locuri de vacanta.

Mecanicul 2

Jason Statham revine in Mecanicul 2, cu forte noi dar dorinta de a se retrage din vechea activitate de hitman. Il regasim in Rio de Janeiro, un loc minunat, perturbat de o asiatica naravasa care vrea musai sa-i transmita o noua misiune criminala. Devenit pasnic, Bishop, personajul lui Statham, se opune lui Crain, mai vechiul sau amic din tabara de copii soldati, si fuge in Thailanda, ca sa scape de insistente.

Ei, ce sa vezi, Crain vine dupa el si acolo, avand-o ca momeala pe Gina (Jessica Alba). De aici si pana la batai, impuscaturi, injunghieri si toata tava care se serveste, de obicei, la filmele interzise minorilor sub 15, nu mai este decat o scena de sex.

Impresia generala : filmul de actiune tot film de actiune ramane

Cel mai mult am apreciat alegerile geografice. Dincolo de frumusetea Jessicai Alba, sarmul lui Tommy Lee Jones si forta lui Jason Statham, sunt peisajele superbe din Brazilia, Thailanda, ba chiar si Bulgaria, caci o parte din actiune e filmata la Varna.

Ca idei de actiune, filmul e ingenios iar situatiile prin care trece Bishop te fac sa te tii tare de scaun, de parca tu ai fi in pericol sa cazi de la etajul 76. Impuscaturile si urmaririle dau aerul ala de Counter Strike pe care baietii il adora si fiecare secventa bifeaza un cliseu al filmelor de actiune.

Treaba asta e cu doua taisuri. Eu, cel putin, am avut impresia ca filmul e facut dupa o reteta stricta gen „Acum presara aparitia fetei, adauga doua secunde de sex, dupa ce amesteci bine, rapeste fata si nu uita de incercarile eroului. 3 lingurite cu varf de pumni, picioare si din ce se mai moare. Un pic cam prea ca la carte ca scenariu, dar cum m-am dus eu la un film cu o pisica doar pentru pisica, banuiesc ca sunt multi care vin la Mecanicul 2 doar pentru batai. Imi pare rau, totusi, ca nu exista nicio masina bengoasa.

In orice caz, asta e un film grozav pentru tata/frate, poate chiar socru. Ia-ti baietii la film si urmareste-l pe Jason Statham, fost membru al echipei nationale de sarituri din UK si descoperit de Guy Ritchie.

Vizionare placuta!

Mecanicul 2 apare 26 august si este distribuit de Freeman Entertainment.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.