Daca Meg 1 nu te-a infricosat suficient cu scenariul sau de “Jaws meets Rambo”, vino la Cinema City pentru Meg 2, unde “Jaws meets Rambo meets Tragedia submarinului de la Titantic meets Jurassic Park”. Un film de actiune super dinamic, plin de efecte speciale, multe scene pop up si creaturi imaginare, in topul carora Jason Statham se remarca prin prezenta lui de auto-intitulat James Bond ecologist. Un fel de Greta Thunberg, daca ar fi fost barbat si daca ar fi stat la sala la fel de mult precum la proteste.

Dar nu, filmul nu are un ton de repros, de a stoarce constiinta pana se invineteste, ci este genul de film de actiune la care sa te relaxezi, sa admiri maretia tehnologiei si sa dai apoi un acatist ca, asa cum e Romanica de periculoasa pentru un om cu un dram de decenta, macar nu avem rechini gigantici care sa ne vada drept tapas atunci cand ne balacim prin apele pline de alge de la mare. 

Meg 2

Jonas tot si-o cauta cu lumanarea pedepsind oamenii rai care ameninta oceanele lumii, dar Jiuming, colegul sau, l-a depasit in asumarea riscurilor – el dreseaza propriul meg pe care-l creste in captivitate de cand era pui. Doar ca Jonas si echipa lui se va lupta, de aceasta data, nu doar un un singur meg, ci o intreaga crescatorie, ba chiar si cu soparle preistorice si letale, asta, bineinteles, dupa ce ii cafteste pe oamenii rai, care se dovedesc, la fel ca si in realitate, cei mai de temut pradatori din lantul trofic.

Impresie generala – dinamic, captivant si foarte alert

Jonas face ce face Jonas mai bine: se lupta neobosit, omoara oameni si megi, o salveaza pe acum adolescenta Meiying si, in aceasta calatorie dinamica, ofera spectatorilor sansa de a se bucura de niste efecte speciale foarte reusite, de umor relaxant, de scene de actiune alerte si captivante, de mesajul camaraderiei bine impregnat in scenariu, de un villain ascuns si sexy, dar si de un intreg arsenal de peisaje superbe, fix ce-ti trebuie ca sa uiti de griji sa te dedici relaxarii, chiar daca aceasta include niste momente de suspans destul de zdravene.

Mi s-a parut interesant faptul ca, de data asta, luptele se dau atat in adancuri, cat si pe uscat, atat cu rechini uriasi si alte creaturi fatale ale marii, dar mai ales cu oameni rau intentionati si fara scrupule. Gradul de pericol se dovedeste a fi la fel de mare in cazul amandurora, iar jumatatea de film dedicata actiunii din afara apelor mi s-a parut ca mi-a solicitat chiar si mai mult inima.

O coincidenta care actioneaza in favoarea PR-ului filmului este ca tragedia sumnarinului de la Titanic seamana foarte mult cu ce se intampla la inceputul filmului si, daca prima nu a convins suficient, cred ca si Meg 2 va sublinia faptul ca a te duce in adancuri cu un submarin poate nu e cea mai buna idee.

All in all, are tot ce-i trebuie pentru a fi filmele de actiune cu suspans si efecte grozave, scape printre batalii intense. Hai la Cinema City pentru o pauza cinefila!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.