• Personaje principale: David (Zach Galifianakis) si Steve (Owen Wilson)
  • Regizor:Jared Hess
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 94 minute
  • Lansare in Romania:7 octombrie

Hoti de geniu, noua comedie regizata de Jared Hess, cel care se face responsabil si pentru filmele Napoleon Dynamite si Nacho Libre, ne prezinta personajele principale ca fiind genii carora le ies pe gura doar prostii sincere.
Desi ai spune ca nu poate fi foarte greu sa faci o comedie buna despre prostovani, stacheta acestui gen de filme – destepto-prostovan, a fost destul de ridicata de-a lungul timpului, dupa parerea mea, mai degraba de catre Joel si Ethan Coen, a caror filmografie este tapetata doar de astfel de personaje.

Hoti de geniu

Hoti de geniu prezinta intr-o varianta de comedie-actiune o poveste adevarata despre unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Americii asupra Loomis Fargo din 1997, avandu-l ca erou principal pe David Ghantt (Zach Galifianakis), un om simplu blocat intr-o viata monotona, a carui slujba este de a conduce zi de zi o masina blindata, plina cu bani.
Intre nemultumirile profesionale si cele personale, singurul lui motiv de fericire pare a fi compania colegei sale Kelly Campbell (Kristen Wiig), astfel incat atunci cand aceasta din urma il roaga sa puna la cale un “jaf perfect” alaturi de un grup de prieteni, nu ezita deloc. Planul lui David este de a fura banii si de a merge impreuna cu Kelly in Mexic, precum Bonnie si Clyde, dar actiunea nu se petrece intocmai celor gandite de el, astfel incat deznodamantul este pe atat de veritabil pe cat este de amuzant.

Este bun de ceva sau mai bine il sari din lista de file de vazut la cinema?

  • In cazul in care iti plac comediile despre prostovani, atunci “Hoti de geniu” iti va satisface deliciul unei portii zdravene de ras.
  • Cu exceptia catorva glume stanjenitor de sexiste, filmul prezinta o adevarata avalansa de replici amuzante. * Cea mai tare replica din film consider ca i-a apartinut lui David, in timpul conversatiei telefonice cu Kelly, in incercarea lui de a o convinge in a i se alatura in Mexic, acesta spunandu-i: “Bonnie are nevoie de Clyde al sau!”.
  • In ceea ce priveste personajele feminine nu pot sa nu ma declar putin nemultumita… a se citi aici in special despre logodnica lui David, Jandice, interpretata de Kate McKinnon, care parea putin prea anormala.
  • Ca o concluzie generala, daca ai nevoie de o portie de ras pentru a te binedispune si ai de ales intre a merge la film si orice altceva, iti recomand cu drag sa vezi “Hoti de geniu” nu doar pentru titulatura de comedie, cat mai ales pentru toate stangaciile prezentate in mod voluntar.

Vizionare placuta!

Hoti de geniu apare pe 7 septembrie si este distribuit de CineForum.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.