• Personaje principale: vaduvele Veronica (Viola Davis) si Linda (Michelle Rodriguez);
  • Regizor: Steve McQueen
  • Durata: 128 min
  • Lansare in Romania: 23.11.2018
  • Casa de distributie: Odeon Cineplex

Filmele anterioare ale lui Steve McQueen – Hunger, Shame si 12 Ani de Sclavie – au fost fara doar si poate apreciate de public, chiar daca nu au avut o nisa considerabil numeroasa. Ar fi putut continua in acesta directie. In schimb, regizorul a ales un alt drum si a decis sa faca o adaptare a unei mini-serii de televiziune din 1983, cu ajutorul scenaristei Gillyan Flynn. Acesteia ii dau credite maxime pentru Gone Girl – rezultatul este unul poetic, daca nu chiar cel mai bun film al anului 2014.

Widows

Liam Neeson este liderul unei bande de criminali care fura 2 milioane de dolari, doar pentru a fi prinsi si ucisi de politisti. Acesta ar putea fi rezumatul intregului scenariu al unui film diferit, dar in Widows, este doar inceputul.

Filmul prezinta viata a trei vaduve si incepe cu o secventa care intersecteaza momentul jafului cu viata de familie. Cand Veronica gaseste agenda sotului in care detaliase minutios urmatorul jaf planificat, Linda tocmai isi pierduse magazinul iar Alice incerca sa se regaseasca intr-o lume fara un sot abuziv. Acest context directioneaza spre intriga peliculei.

Cele trei devin in cele din urma patru, cand Belle se alatura echipei pentru a putea duce planul la bun sfarsit. Intre timp, pe fundal, se duce o lupta politica, ca intre Dragnea si Firea.

Impresie generala – Black Widow la puterea a 4-a

In timp ce unii s-ar fi asteptat la ceva mai senzational, Widows prezinta un film cu multe substraturi. Intr-adevar, daca te duci doar ca sa vezi un jaf fenomenal, mai bine stai acasa, ca nu-ti va oferi emotiile unui film Ocean’s.

Ca subinteles insa, contureaza extrem de clar toxicitatea oamenilor prezenta in fiecare scena, nedreptatea societatii contemporane, coruptia si furia absoluta a unui sistem de rahat (si nu ma refer la ala dulce pudrat cu zahar) care fura de la cei saraci pentru a da bogatilor.

Filmul lui McQueen prezinta simultan mai multe nivele, toate indicand acelasi rezultat – trebuie sa incasam ceea ce valoram sau riscam sa pierdem tot.

Povestea pe care o spun Flynn si McQueen este una grandioasa, extrapolata cu ajutorul unor interpretari fara cusur, dar si a unei coloane sonore manusa! Experienta audio a filmului te furnica total, oferind uneori senzatii tactile in accelerarea momentelor dramatice.

Desi scena sarutului dintre Liam Neeson si Viola Davis mi-a ramas intiparita laser pe retina, nu vreau sa-ti spun sa mergi la cinema sa vezi un film cu actori remarcabili. In schimb te provoc sa mergi sa vezi o realitate prezenta pe un ecran adecvat. Poate, poate iti vine vreo idee cu ce e de facut…

Recenzie realizata de Mirela

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.