Personaje principale: Tom Cruise (Ethan) si Henry Cavill (August)
Regizor: Christopher McQuarrie
Durata: 147min
Lansare in Romania: 03.08.2018
Casa de distributie: RO IMAGE 2000

Pentru persoanele de o anumita varsta, ex. ca a mea, Tom Cruise nu este doar un actor, este actorul cu de toate. De la Risky Business si Top Gun, la Jerry Maguire, Minority Report, Magnolia sau The Color of Money, Cruise poate juca orice si o face cu atata naturalete incat nu pot sa nu ma intreb, comparativ cu alte “prospaturi”, ce se va alege de cinematografie odata cu disparitia actorilor de talia sa?!

MISIUNE: IMPOSIBILA. DECLINUL

Cuvantul cheie pentru cel de-al 6-lea film al francizei Misiune Imposibila nu este “imposibil”. Ethan Hunt si echipa lui gasesc intotdeauna o cale. Este “misiune”. Ca si alter-ego-ul lui Ethan Hunt, nimic nu il poate opri pe Cruise de la indeplinirea misiunii sale. Si aici ne este oferit un divertisment dus la extrem. Daca credeati ca Dwayne Johnson a avut cascadorii “nebune” in Skyscraper, asteptati pana veti vedea ce face Cruise in Fallout. La 56 de ani, el este cu 10 ani mai in varsta decat Johnson si isi face el insusi fiecare cascadorie, fara a fi deloc folosit ecranul verde.

Intriga ni-l prezinta pe Hunt confruntandu-se cu o amenintare nucleara terifianta din partea acolitilor razvratitului anarhist Solomon Lane (Sean Harris, inca intr-o forma extrem de infioratoare). Ilsa Faust se reintoarce in agentie, intr-o misiune conflictuala, iar agentul CIA, August Walker (Superman cu mustata), trebuie sa il supravegheze pe Hunt si sa recupereze valiza cu plutoniu. Este prezentat ca un ciocan pentru bisturiul lui Hunt, asa cum o spune chiar seful CIA, Erica Sloan (Angela Bassett) si, in ciuda eficacitatii parteneriatului lor, cei doi se ciocnesc imediat.

Impresie generala – in ciuda tuturor cascadoriilor care infrunta moartea, este un film usor in ceea ce priveste intriga, dar nu ai cum sa nu ii dai o steluta suplimentara pentru eforturile lui Cruise

La nici 15 minute de la startul filmului Misiune Imposibila, Cruise face istorie devenind primul actor care executa un salt Halo (high altitude low opening), tehnica speciala de parasutare folosita de unitatile militare de elita pentru a ateriza nedetectat pe teren inamic. In acest caz, Hunt trebuie sa ajunga la Paris pentru a intercepta o tranzactie nucleara. Apoi conduce o motocicleta in sens opus traficului, cu viteza mare, si un vechi BMW pe o scara pariziana pavata in piatra, urmat de un sprint incredibil pe acoperisurile din Londra – toate intr-o zi de lucru.

Cea mai spectaculoasa succesiune este de departe urmarirea cu elicopterul, in care Cruise a trebuit sa fie pilot, actor si operator de camera in acelasi timp. Merita o steluta in plus, nu? Daca va intrebati de ce sa mergi in astfel de extreme pentru un film de 147 de minute, raspunsul este simplu – aceasta este misiunea – cascadorii practice, actiuni practice si locatii reale, iar Cruise le ofera 100%. De aceea este un film bun chiar daca intriga in sine este putin rudimentara.

In timp ce Cruise este mereu in fruntea seriei Misiune imposibila, colegii sai de scena joaca mai mult de data asta. Agentul britanic interpretat de Rebecca Ferguson, Ilsa, are o intoarcere binevenita, iar asasinul CIA interpretat de Henry Cavill, Walker, contribuie, de asemenea, la transformarea acestui film. Misiune. Imposibila: Declinul nu este tocmai un triumf al realismului literal sau al unei intrigi ordonate, dar este dovada ca executia geniala, sincronizarea comica si un adevarat centru moral conteaza mai mult. Personal, total subiectiv ?, consider ca orice aparitie a lui Tom Cruise isi merita banii!

Asadar, misiunea ta, daca alegi sa o accepti, este sa mergi la film, fiindu-ti garantate cateva zambete si ceva semne de intrebare. Ca intotdeauna, daca tu sau oricare dintre prietenii tai veti fi prinsi in misiunea a sasea, Secretarul va nega orice cunoastere a actiunilor tale. Stai putin, chestia asta s-a mai scris?

Da? Grozav, repetarea e mama invataturii. Fugi la film, apoi aceasta banda se va autodistruge in cinci secunde!

Comments

comments

One thought on “Mirela la MISIUNE: IMPOSIBILA. DECLINUL – lupta dintre Ethan Hunt si Superman cu mustata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.