• Personaje principale: Domnisoara Peregrine (Eva Green) si Abraham (Terence Stamp)
  • Regizor: Tim Burton
  • Casa de distributie: Odeon
  • Durata: 127 minute
  • Lansare in Romania: 30 septembrie

M-au intrebat deja cateva persoane cum mi s-a parut Miss Peregrine’s Home for Peculiars. E genul de film pe care mintea mea inca-l proceseaza, ii cantareste scenele creepy, le pune-n balanta cu secventele magice, le observa dinamica si, la final, tot nu stie daca sa-l arhiveze la filme bune sau la filme ciudate. Felicitari, Tim Burton, ti-ai atins scopul!

Miss Peregrine’s Home for Peculiars

Miss Peregrine’s Home for Peculiars este povestea Ymgrynei din bucla de timp 3 septembrie 1943 si a lui Jake, un baiat sortit sa aiba un destin magic. N-ai inteles nimic, asa-i? Ei, cam asta-i farmecul filmului. O Ymgryna este o persoana mutanta cu abilitatea de a se transforma in pasare, dar mai ales, de a opri timpul astfel incat sa deruleze la infinit aceeasi zi. De aceea, este aparatoarea copiilor mutanti, ferindu-i de lumea de afara, care i-ar putea judeca gresit si omori. Povestea incepe puternic, cand bunicul lui Jake este omorat si ii spune acestuia, inainte sa moara, sa gaseasca un taram din trecut.

De aici, Jake calatoreste in Tara Galilor si, surprinzator sau nu, reuseste sa se intoarca in timp, in 3 septembrie, o zi in care germanii erau pe punctul de a arunca o bomba intr-un satuc linistit, in care traiau niste creaturi magice. Dar ce strica, cu adevarat, echilibrul acestor copii mutanti? Niste mancatori de ochi, malefici, tinuti la distanta de Miss Peregrine.

Impresie generala – io-s mai adrenaline junkie, dar tu n-ai ce face cu copilul la film

Subiectul e undeva intre Harry Potter si X-Men, insa modul cum este expus prezinta o viziune mai sumbra a la Tim Burton, pare-mi-se, caci scenele incarcate de energie negativa sunt explicite iar modul cum se tese povestea este suficient de dinamic cat sa te tina cu gandul la film dar si suficient de inspaimantator incat compania mea sa exclame ca am adus-o la un film de groaza.

Sunt cateva scene nitel cam trase de par, dar de certat e scenaristul, si nu responsabilii vizual iar prima este chiar la inceput, cand o masina e gata-gata sa dea peste un om, in intuneric, iar soferul il ocoleste de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Reactiile nenaturale mai apar pe ici-pe-colo, dar scenele care prezinta lumea magica, mai mult ca sigur, compenseaza firul narativ cu ceva nabadai logice.

Ca-n alte filme ce-i poarta semnatura, Tim Burton reuseste sa ofere atata credibilitate unei lumi fictive incat cel mai pregnant sentiment este ca ai vrea si tu sa dai o fuga pana-ntr-o bucla temporala si sa faci cunostinta cu personajele fantastice.

In ceea ce-o priveste pe Eva Green, interpreta domnisoarei Peregrine, e surprinzator rolul ei, mi se pare ca reuseste sa-l interpreteze autentic, in orice caz mult mai bine decat Asa Butterfield (Jake) si Samuel L. Jackson (Barron), care mi s-au parut a avea o zi proasta pe tot parcursul filmului. Singura observatie pe care o mai am de facut este asemanarea Evei Green cu Penelope Cruz, wow, e incredibila, in Miss Pregerine’s Home for Peculiars.

Vizionare placuta!

Miss Pregerine’s Home for Peculiars este distribuit de Odeon Cineplex si apare pe 30 septembrie.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.