• Personaje principale: Vee (Emma Roberts) si Ian (Dave Franco)
  • Regizor: Henry Julst, Ariel Schulman
  • Casa de distributie: Freeman Entertainment
  • Durata: 96 minute
  • Lansare in Romania: 16 septembrie

E deja al doilea film in ultimele 2 saptamani despre efectele dezastruoase ale expunerii pe internet si cred ca ce s-a intamplat in Nerve e la 3 nebuni distanta sa se intample si-n realitate. Un nebun care sa creeze un joc, cu scopul de a transforma pericolul intr-o placere voyeur-ista din care nu scapi decat atunci cand iti permite jocul, un nebun care sa se bage ca jucator si sa accepte toate provocarile dubioase, doar-doar sa puna mana pe niste bistari, si un nebun care sa priveasca si care sa-si traga seva din manipularea unui om ca pe o papusa cu sfori. Hai ca nu e imposibil!

Nerve

Nerve este povestea lui Venus, alintata si Vee (Emma Roberts), o adolescenta „reprimata”, asa cum ajunge s-o descrie prietena ei mai lipsita de pudoare, Sidney (Emily Meade). Si pentru ca Sidney o tot tachina cu aceasta observatie, Vee accepta provocarea de a participa in jocul Nerve, un fel de adevar sau provocare, exceptand partea de adevar.

Asa il cunoaste pe Ian (Dave Franco, pe care eu una mereu il incurc cu frate-su, James) si pornesc intr-o aventura nebuna, nebuna, care ajunge rapid sa se imputa iar distractia e inlocuita de pericol. Tie iti ramane sarcina sa afli mai exact la ce ma refer…

NERVE, Dave Franco

Impresia generala – e al naibii de alert si nici ca-ti da voie sa te gandesti la altceva

Nu cred ca mi-a mai placut atat de tare un film pe care simt nevoia acut sa-l critic! Dar Nerve este atat de alert, atat de fermecator in ritmul sau nebunesc, cu si pentru adolescenti, ca pur si simplu lasi deoparte toate reprosurile pana la terminarea filmului, cand inca-ti bate inima de spaima.

Asa ca chapeau regizorilor Henry Joost si Ariel Schulman pentru modul cum au dozat scenele pline de adrenalina, reusind sa transforme Nerve intr-un roller coaster prin provocari precum condusul unei motociclete cu ochii inchisi pana la 100 km/h, traversarea unei scari intre doua blocuri sau chiar penibila partaiala zgomotoasa langa lumea de pe strada.

Sigur, cand totul se termina si apuci sa iei o gura de aer, dupa ce aproape ca ai lesinat de spaima (da, filmul are efectul asta), il cam iei la bani marunti si incepi: hai ca partea de final e cusuta cu ata alba, hai ca nu se schimba Vee intr-o singura noapte atat de tare si hai ca nu sta nimeni sa-si riste viata pentru ceva bani, in felul asta. Dar apoi te gandesti ca toate personajele sunt adolescenti, adaugi stratul hormonal aferent si parca nu mai pare totul chiar asa tras de par.

Mi-a placut sa regasesc si 2 actrite din Orange is the new Black, serialul pe care-l urmaresc fascinata, Samira Wiley (Poussey) si Kimiko Glenn (Soso), mai ales ca nu le mai vazusem (sau recunoscusem) intr-o alta pelicula.

Interpretarea mi s-a parut o alta bila alba pentru Nerve, caci asemenea provocari trebuie sa para autentice iar Emma Roberts are inocenta necesara ca sa reflecte adolescenta rezervata, cu care publicul poate empatiza (sau macar eu).

Vizionare placuta!

Filmul apare in cinema pe 16 septembrie si este distribuit de Freeman Entertainment.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.