Later edit: Castigatorii sunt Laura cu pisica neagra (can’t help it) si Andrei cu raspunsul cu Matreata (funny). Va contactez in privat pentru inmanarea invitatiilor si va rog sa-mi raspundeti in 2 zile. Felicitari!

Filmele cu animale sunt un gen in sine, nu le judeca dupa pretentiile comediilor, nu te astepta sa fie o drama psihologica, nu compara treaba cu SF-urile. Inarmeaza-te cu diminutive, imprumuta tonul dragalas dedicat partenerului, de care ti-ar fi nitel jena in public, pregateste-te sa razi si nu piguli de logica filmul. Doar sTOARCE-l de sentimente, ca pe Nine Lives, ultima pelicula cu pisici, pe care am vazut-o aseara la Cine Grand Baneasa, si pleaca de acolo cu o stare fuzzy…pants.

Nine Lives

Nine Lives este filmul in care Kevin Spacey joaca cot la cot…sau cot la coada, mai bine zis, cu un blanos adorabil, pe nume FuzzyPants. Se face ca Tom Brand (Kevin Spacey) este un magnat egoist, care-si neglijeaza familia in favoarea muncii. Asta pana cand cedeaza in fata insistentelor fiicei sale si ce duce sa-i cumpere acesteia un ghemotoc de blana.

Surpriza! Inainte sa ajunga cu miorlaitul acasa, intr-o noapte furtunoasa si plina de fulgere, vanzatorul pisicii (Christopher Walken) face o vraja iar Tom Brand se trezeste in corpul pisicii pe care tocmai a cumparat-o. De aici, urmeaza un calup de situatii amuzante si nu prea (parca m-a durut pe mine, uitandu-ma, in anumite scene) si incepe sa inteleaga ca cel mai valoros lucru in viata asta (una dintre cele 9 vieti ale lui Fuzzy Pants) este familia.

Impresia generala ? Pe cat e de blanos, pe atat e de simpatic

Stiu ca filmul are o dezastruoasa nota de 3 pe IMDB si 7% pe Rotten iar impresiile negative curg ca balele din gura unui sugar. Cu gheara pe inima, insa, mie mi-a placut filmul, pentru ca na, am una bucata pisica si ma topesc cand vad si altele! Nu am venit la el sperand ca va fi urmatorul ce va castiga Oscarul, asa ca mi-a satisfacut pretentiile: un miorlait blanos si al naibii de dracos – bifat, umor care sa sustraga macar un hohot de ras – bifat,  actori de zile mari – bifat si un scenariu simpatic – bifat.

Am apreciat amtosfera misterioasa a fiecarei secvente din magazinul Purrkins iar Christopher Walken este clar cea mai buna alegere cand e vorba de magie. M-am simtit ca si cum revedeam scenele din Harry Potter cand copiii isi cumparau maturi si animale magice.

In plus, as putea spune ca am surprins in film cel mai frumusel copil actor pe care l-am vazut de vreun an incoace, de cand vad cate 3 filme pe saptamana: Malina Weissman. Nu are istetimea aia pe care o surprinzi in privire, cum avea Dakota Fanning, copilul actor preferat din toate timpurile (de ce a trebuit sa creasca?!), insa are dulceata lui Rory din Gilmore Girls si clar o asteapta o cariera de model. E o placere sa te uiti la ea pe parcursul filmului.

Ce-i drept, mai bubuie logica pe alocuri, dar filmul e dedicat iubitorilor de animale asa cum Bad Moms e dedicat mamelor, so s-ar putea ca cei din afara target-ului sa nu se dea atata in vant.

Perspectiva actorilor

Concurs

Castiga una dintre cele 2 invitatii duble la Nine Lives! Tot ce trebuie sa faci este sa scrii in comentariile articolului numele animalului tau de companie (haide, trebuie sa fi avut si tu macar un papagal in viata asta) pana pe 28 august.

Voi lua in considerare comentariile Facebook si cele WordPress, insa nu dubla raspunsul iar daca esti ales castigator, am sa te rog sa imi scrii in maxim 2 zile de la data mesajului meu privat.

Invitatiile sunt la Sun Plaza din Bucuresti.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.