• Personaje principale: Logan (Daniel Radcliffe) si Laura (Lizzie Caplan)
  • Regizor: Jon M. Chu
  • Casa de distributie: Freeaman Entertainment
  • Durata: 129 minute
  • Lansare in Romania: 17 iunie

Ma intreb cate trucuri de magie stie Daniel Radcliffe sau Harry Poter, ca s-o spunem pe sleau, dupa 2 filme si jumatate despre magie (jumatatea fiind Coarne). Sunt sigura, insa, ca magicianul filmului este Dave Franco, furacios de inimi, donjuanul! Intrebarea este: are magie filmul sau ba?

Now you see me 2

Am 2 sfaturi pentru tine, referitor la film: nu incerca sa prinzi trucurile, pe masura ce sunt savarsite – ele sunt pe indelete explicate dupa, si nu incerca sa raportezi filmul la realitate, altfel ti se va parea tras de par. Daca la vizionare, faci pactul asta cu tine insuti, o sa ti se para o mandrete de film!

Now you see me 2 ii are in prim-plan tot pe Calareti – Meritt (Woody Harrelson), Atlas – personajul meu preferat, interpretat de un actor genial (Jesse Eisenberg), noua colega Lula (Lizzy Caplan) si Jack (Dave Franco), condusi de Dylan (Mark Ruffalo), aparent personajul principal al peliculei.

In incercarea lor de a reface balanta financiara din primul Now you see me, Calaretii au suparat cateva persoane importante. Printre ele, Arthur (Michael Caine), angajatorul fratelui geaman al Calaretului Meritt. Alunecoasa ca un tunel ce duce spre Macao, intriga filmului consta in incercarea Calaretilor de a se elibera de un cotoi batran si bogat, care incearca sa le faca felul.

Scena mea preferata (Spoiler alert!)

Dintre toate trucurile de magie afisate in Now you see me 2, culmea, preferatul meu este unul care nu apartine Calaretilor! Se face ca eroii sunt pe punctul de a scapa dintr-un loc periculos, unde sunt urmariti de FBI, si se arunca intr-un tub care ar fi trebuit sa duca spre camionul lor. Culmea, insa, se trezesc in Macao, Las Vegas-ul Chinei.

Ce a fost magic

Jesse Eisenberg este, dupa parerea mea, cel mai bun actor al filmului. Modul cum acest tanar insufla credibilitate in orice personaj interpreteaza este magic, cu adevarat.

Umorul. Razi cand *spoiler alert, din nou* Harry Potter (sa-mi fie cu iertare, unele etichete se impregneaza in piele) le arata Calaretilor cum i-a pozat adormiti intr-un avion, in pozitii penibile.

Trucurile de magie sunt interesante, mentin flow-ul intens al filmului, n-ai timp sa te plictisesti.

Echipa Calaretilor e inchegata. Fiecare personaj il completeaza pe celalalt iar aparitia Lulei aduce o doza bine-venita de estrogen si spirit ludic intre atatia masculi.

Ce a scartait

Nu ca ar fi un lucru rau, dar daca n-ai vazut primul Now you see me, o sa pierzi o gramada de subtilitati (si aspecte mai putin subtile).

Finalul mie mi s-a parut o mica bazaconie si cred ca s-ar fi terminat cu un cliseu pe care nimeni nu l-ar fi criticat, daca nu ar fi adaugat nuanta de premeditare.

Parca mai rar a doua parte sa fie mai buna ca prima. Nu e cazul de-o exceptie nici aici, ceva mai incalcit ca Now you see me.

Morgan Freeman are atatia pistrui/ alunite incat de fiecare data cand incerc sa numar, nu reusesc intr-o singura scena. Asta clar e un lucru rau!

Vizionare placuta!

Hai ca mie mi-a placut filmul, e o comedie interesanta si merita vazuta din 17 iunie, distribuit de Freeman Entertainment.

Comments

comments

One thought on “Now you see me 2 – hocus pocus pacalicius”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.