• Personaje principale: Debbie (Sandra Bullock) si Lou (Cate Blanchet)
  • Regizor: Gary Ross
  • Durata: 110 minute
  • Lansare in Romania: 22.06.2018
  • Casa de distributie: Vertical

Sa le ai in acelasi film pe Sandra Bullock, Cate Blanchet, Anne Hathaway, Dakota Fanning, Rihanna, Helena Bonham Carter si, desi doar in treacat, Heidi Klum, Gigi Hadid si Kim Kardashian… se dezlantuie un magnetism puternic. Vorba lui Silviu Pal, puteau sa sparga seminte si tot as fi mers sa le vad.

Ocean’s 8

Debbie (Sandra Bullock), sora celebrului Danny Ocean, iese din inchisoare dupa 5 ani si e pusa pe fapte mari. Cat timp a stat la mititica, si-a planuit jaful in detaliu iar scopul ei este sa sterpeleasca un colier in valoare de 150 milioane de dolari la Gala MET, cel mai prestigios eveniment al anului.

Pentru asta coopteaza o gasca de femei puternice, nu tocmai painea lui Dumnezeu, insa inzestrate cu abilitati care, puse cap la cap, vor transforma in realitate planul lui Debbie.

Impresie generala – te scoate din sala cu sentimentul ca poti cuceri lumea, chiar daca nu ai planuri criminale

Cele 8 protagoniste au impreuna 4 Oscar-uri, 2 Emmy-uri, 9 Grammy-uri, 6 Golden Globes, 5 premii BAFTA si 10 premii SAG. Asa ca nu-i de mirare ca principala atractie sunt ele, in splendoarea jocului lor actoricesc, pe care il expun la cel mai inalt nivel. Dincolo de interpretarea Sandrei, e minunat sa o auzi vorbind grozav germana si asta pentru ca are dubla cetatenie (americana si germana), tatal ei fiind german. E minunat si detaliul din scena in care ea se duce sa viziteze cripta personajului lui George Clooney si camera surprinde un mormant alaturat, pe care scrie numele adevarat al mamei Sandrei Bullock, decedata si ea in realitate.

Entuziasmul cu care intampini filmul e asigurat nu doar de distributia exceptionala si de faptul ca multe dintre vedetele care apar isi joaca propriul rol, dar si de bucuria de a viziona un nou episod al celebrei serii. Se cerea o versiune feminina si aceasta evoca fix asa cum ti-ai imagina puterea femeilor si  unitatea lor pe care ar trebui sa o vedem in mai multe filme americane si care nu e tocmai elementul preferat al scenaristilor, de obicei.

Dar personajele se completeaza asa de frumos: Debbie cea calculata, Lou cea rebela, Amita cea isteata, Tammy cea diplomata, Nine Ball cea de neoprit, Rose cea extravaganta (rol care aduce mult cu celebrul rol mai vechi al Helenei din Alice in Wonderland), Constance cea descurcareata si Daphne cea care parea aroganta si prostuta dar se dovedeste a fi surpriza grupului.

Scenariul poate nu a fost tocmai cel mai bun din seria grupului lui Ocean, insa te tine in priza si livreaza sentimentul de girl power care devine mesajul peliculei, ceea ce pentru mine inseamna ca si-a atins misiunea. Unde mai pui ca ai un context atat de fascinant, MET Gala, care si in realitate e unul dintre cele mai misto evenimente din state (fii atenta la costumatia Rihannei de la MET Gala din film si apoi gandeste-te si la outfit-ul ei real din acest an de la aceeasi paranghelie). Sper ca din ce in ce mai des sa apara filme de genul asta.

Asa ca ia-ti fata draga, orice ti-ar fi ea, si mergeti la Ocean’s 8. E ca o celebrare a puterii feminine.

Comments

comments

One thought on “Ocean’s 8 – Girl power cu cele mai tari femei de la Hollywood”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.