• Personaje principale: Scott (Will Ferrell) si Kate (Amy Poehler)
  • Regizor: Andrew Jay Cohen
  • Casa de distributie: Vertical
  • Durata: 88 minute
  • Lansare in Romania: 7 iulie 2017

Operatiunea Cazinoul iti spune cum sa faci bani pentru admiterea la facultate. Uite un moment oportun sa ma laud nitel ca eu nu stiu treburi d-astea cu taxe de facultate si-alte alea pentru ca facultatea si masterul le-am facut la buget. Buuun, acum ca m-am curatat singura de scame, e momentul sa ne intoarcem la oile noastre. Adica la comedia Operatiunea Cazinoul, despre care majoritatea oamenilor pe care-i cunosc nu aveau asteptari prea optimiste. Si ce sa vezi? Le-a placut, ba chiar s-au hahait bine la film. Ti-am captat interesul?

Operatiunea Cazinoul

Scott si Kate s-au trezit in ajun de facultate al fiicei lor ca n-au bani s-o sustina acolo asa ca, impreuna cu vecinul lor traznit, pun de-un cazinou ilegal in casa acestuia. Unul care sa-i faca bogati peste noapte, care sa ii transforme in boss-ii cartierului si unul care sa le ofere niste porecle de criminali.

Si nu ca n-ai banui (nu se pune ca spoiler), le si reuseste treaba.

Impresie generala – comedie tipica cu Will Ferrell

Will Ferrell ofera fiecarui film in care joaca atmosfera aia tipica de „niste prosti, dar niste prosti simpatici” si cu toate ca personajele lui au capacitatea intelectuala a unui copil de 8 ani, sunt atat de bine jucate iar el si-a creat o semnatura din genul asta de roluri, incat Mr. Bean ar trebui sa-si puna la indoiala autenticitatea.

A fost foarte interesant si scenariul, folosindu-se de anumite laitmotive (matematica alambicata a lui Scott, hipergrija lui Kate fata de fiica-sa), astfel incat totul a decurs firesc (in limitele unei comedii cu Will Farrell) si nimic nu a parut din alt film.

Am fost totusi surprinsa sa descopar cat sange poate incapea intr-o comedie si avertizez de acum ca recomandarea de 15 ani de la inceput nu e pusa degeaba. Alta treaba care m-a cam surprinsa a fost interpretarea studentei, fiicei celor doi, care mi s-a parut lipsita de orice nuanta, mult prea terna pentru a produce emotie.

In concluzie, cu siguranta vei rade mai mult decat te asteptai, cu siguranta o sa ti se para mai bine structurat scenariul decat iti facusesi asteptari de acasa, asa ca da-i o sansa si relaxeaza-te la un film de-o ora si un pic, cu o distributie interesanta.

Comments

comments

One thought on “Operatiunea Cazinoul – prost sa fii, noroc sa ai”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.