• Personaje principale: capitanul Joe Glass (Gerard Butler) si Donnegan (Gary Oldman)
  • Regizor: Donovan Marsh
  • Durata: 121 min
  • Lansare in Romania: 26.10.2018
  • Casa de distributie: Ro Image 2000

Dupa ce ai vazut “London Has Fallen,” “Geostorm,” sau “Den of Thieves” si “The 300” este clar ca esti fan unt si l-ai putea servi dimineata, la pranz si seara, si tot nu te-ai plictisi. Desi cu aceasta noua pelicula, Operatiunea Hunter Killer, Gerard Butler paseste intr-o lume noua, statistica ar putea spune, avand in vedere palmaresul de pana acum, adrenalina din jurul lui se mentine.

Daca Tom Cruise inca mai fuge pe cladiri, Butler a ales sa stea, dar o face la fel de bine!

Operatiunea Hunter Killer

Aflat in adancurile Oceanului Arctic, capitanul Joe Glass este in cautarea unui submarin compatriot dat disparut, cand descopera ca este foarte posibil sa fi intrat intr-un plin razboi, poate chiar un al 3-lea Razboi Mondial, daca nu face tot posibilul sa-i puna capat inainte de a lua amploare.

Impresie generala – Gerard Butler e misto si atunci cand sta, nu doar cand cafteste

Bine filmat, Operatiunea Hunter Killer are efecte vizuale decente si reactii realistice, actiunea nu se mai desfasoara in cadrul familiar al spectacolului de putere militara americana. Nu in intregime, oricum.

Oarecum surprinzator, lipsa actiunii si a momentelor de suspans cunoscute cu Butler, i-a imbunatatit vizibil stilul actoricesc. Pe masura ce capitanul submarinului USS Arkansas descopera ce naiba s-a intamplat in apele inamice, reactiile lui sunt un pic mai inteligente decat ne-am fi asteptat.

Scenele de deasupra solului, cat si cele de sub apa sunt pline de tensiune, pe masura ce capitanul Joe Glass trebuia sa treaca prin apele rusesti minate la greu. Adaugand un plus la intriga, Glass cere ajutorul unui capitan rus (Michael Nyqvist, intr-unul din ultimele sale roluri), al carui submarin a fost sabotat ca parte a planului lui Durov de a amplifica tensiunile cu americanii.

Ceea ce urmeaza in Operatiunea Hunter Killer este doar un joc de-a soarecele si pisica, care are mai multe in comun cu un film James Bond decat cu politica globala reala. Desi singura adancime poate parea doar de natura nautica, Hunter Killer este surprinzator de profund.

Daca nu ma crezi pe cuvant (si nici ca as vrea), “Dive! Dive! Dive!” spre cinema!

Comments

comments

Category : SF

One thought on “Mirela la Operatiunea Hunter Killer – unt pe paine dimineata, la pranz si seara”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.