Oppenheimer m-a incapsulat intr-o paleta de emotiiπŸ’• atat de vasta, ca am nevoie de o doza soc de sugar, spice and everything nice ca sa ma resetez ☺️

Mi-a placut 😊 Si nu doar pentru ca am intalnit-o pe singura femeie, in afara de mine, care uraste sa primeasca 🌼flori (o sa intelegi tu cand il vezi), dar pentru ca m-a absorbit intru totul, 3 ore fara rasuflare.

πŸ˜΅β€πŸ’« La prima vedere, as nominaliza cuvantul filmului “exploziv”, doar e vorba de parintele bombei atomice, dar cred ca la un puricat mai profund, as zice ca “dualitate” ar fi mai potrivitπŸ€” ca laitmotiv, dincolo de prima mana.

Impresie generala despre Oppenheimer

πŸ‘‰ Asta pentru ca Nolan subliniaza dualitatea morala a lui Oppenheimer cu pricepere – el e un savant absorbit de proiectul sau, dar si un om macinat de consecinteleπŸ’£ creatiei lui, este un profesionist manat de ego pe drumul afirmarii, dar si un umil luptator in numele multimilor oprimate (evreii din lagarele lui Hitler, spaniolii suprimati de fascismul lui Franco), un sot iubitor, dar si un infidel devotatπŸ’”, iar in final – un fizician de succes, dar si un om de stiinta care cauta sa se pedepseasca in mod constient pentru succesul care l-a infrant pe interior.

Iar coloana sonoraβ˜„οΈ este pur si simplu geniala, musai de savurat la IMAX pentru duduiala sfasietoare fara de care Oppenheimer n-ar mai fi, probabil, filmul anului. Si da, povestea benefiaza de cantitatea optima de πŸ€·β€β™€οΈtehnicalitati cat sa ii dea carnita, dar care nu strivesc corola de fire narative a lumii lui Nolan.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.