Personaje principale: Riley (Jennifer Garner) si Diego (Juan Pablo Raba)
Regizor: Pierre Morel
Durata: 102 min
Lansare in Romania: 21.09.2018
Casa de distributie: Vertical

Ma tem ca trailer-ul de la Peppermint e destul de revealing asa ca, daca-l vezi, nu sunt multe secrete ramase sa le dezvalui in film. Dar cumva asta nu te impiedica sa-l alegi la cinema, pentru ca motivatia vederii acestui film nu e surpriza de a o descoperi smiorcaindu-se pe Jennifer Garner dupa ce si-a vazut familia ciuruita. Ci te uiti tocmai pentru a vedea cum ii macelareste pe cei care au scapat basma curata, lucru doar subliniat in trailer dar dezvoltat bine in Peppermint. Iata cum au gasit producatorii reteta perfecta sa-ti faca placere sa te uiti la un film de actiune, ambalat intr-o drama.

Peppermint

Riley are o familie frumoasa, desi traiesc de pe azi pe maine. De ziua fetitei ei, cei trei merg la targul de Craciun. Acolo are loc tragedia: sotul si copilul sunt omorati iar ea scapa cu greu dupa ce a fost impuscata in cap. Socul continua si dupa moartea  celor dragi, pentru ca asasinii sunt scapati de un sistem corupt, in fata caruia Riley este neputincioasa.

De aici porneste schimbarea personajului care, dupa 5 ani, se intoarce in Los Angeles sa-si razbune familia. Rezultatul? 43 de criminali si corupti curatati de noua eroina si un cartier cu delicventa scazuta, datorita ei.

Impresie generala – o drama dureroasa cu un pseudo happy ending

Cand te uiti la un astfel de film, incepi sa te gandesti cum s-ar putea termina astfel incat sa consideri ca finalul este un happy end. Dupa ce copilul si sotul protagonistei au fost omorati, slabe sanse sa mai gasesti ca scenarist o directie in urma careia spectatorii sa iasa de la film cu zambetul pe buze. Dar mie filmul asta mi se pare ca se termina cu happy end, bineinteles in paradigma dramei prezentate. Nu pot sa zic mai mult decat ca se intampla ce trebuie sa se intample, fara cliseele crestino-justitiare plicticoase folosite in alte productii similare. Iar asta iti produce o imensa satisfactie, dupa ce ai asistat mai bine de-o ora la un scenariu care ar avea toate sansele sa se intample si in Romania noastra corupta, asa ca empatia este maxima.

Lui Jennifer Garner ii sta bine in rolul protagonistei, atat ca MILF (si cred ca stim cu totii ce inseamna asta), cat si ca AILF (inlocuieste mother cu assasin). Are o inocenta tatuata in privire, necesara unui personaj care taie si impusca dar nu de dragul violentei, ci strict ca razbunatoare a neamului. Din pacate, ea e singurul personaj asumat din Peppermint, dupa parerea mea, restul par portretizate caricatural, pline de clisee si cu replici banale. Na, nu e un film de Oscar si poate ar fi mers detaliat cum a ajuns ea pistolara, dar merge schimbata telenovela de seara cu Peppermint.

Filmul asta cam ataca la corazon mamele, dar ar putea fi o alegere inspirata pentru un cuplu unde ea vrea putina emotie iar el doza de impuscaturi. Asa ca vizionare placuta!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.