• Personaje principale: Jack Sparrow (Johnny Depp) si Salazar (Javier Bardem)
  • Regizor: Joachim Rønning, Espen Sandberg
  • Casa de distributie: CineForum
  • Durata: 135 minute
  • Lansare in Romania: 26 mai 2017

Piratii din Caraibe Razbunarea lui Salazar este o ghidusie doldora de efecte speciale care are darul sa te faca sa uiti de lume pentru 2 ceasuri. In acest timp, n-ai decat sa te feresti de rechinii zombie ce par a musca din public, atunci cand se arunca peste barca, sa-l ascunzi pe Johnny Depp pe scaunul din spatele tau caci amaratul fuge de dusmani tot filmul sau sa-i arunci ocheade sau lenjerie lui Javier Bardem, sexi chiar si mort, cu speranta ca vor trece prin ecran. Slabe sperante, la IMAX.

Piratii din Caraibe

Piratii din Caraibe Razbunarea lui Salazar spunea povestea (imi imaginez acum ca piratii au ucis toata echipa de productie dar au lasat viu pe unul ca sa dea mai departe talcul) lui Jack Sparrow (din nou), pustiul care l-a pacalit pe navigatorul Salazar, interpretat de Javier Bardem (mrrr, nu va luati de mine, am o slabiciune pentru spanioli) si de atunci, zombie-ul Salazar a jurat razbunare.

Povestea este cu atat mai complicata (dar savuroasa) cu cat se schimba generatiile in deja batranica serie Piratii din Caraibe (au trecut 6 ani de la ultima ecranizare, cea mai lunga pauza a seriei) iar fiecare generatie cu provocarea ei. Si unde Orlando Bloom era pe vremuri junele amorezat, acum e inlocuit de fiu-su din film, ca e mai ieftin.

Impresie generala – a descoperit cineva cum sa arunc si eu lenjeria aia prin ecran sau mai vedem filmul o data?

Sa-mi fie scuzata pasiunea explicita pentru Javier Bardem, e cauzata de slabiciunea mea mai veche pentru neamurile de spanioli si sud-americani, inceputa cu Banderas. Asa ca va zic de acum ca Javier Bardem, chiar si cu un machiaj gretos pentru a-l infatisa ca zombie, are cea mai sexi voce masculina din film. Mi s-a mai intamplat sa-mi fie simpatic un uracios, cand m-am uitat la Narcos, dar na. In orice caz, m-am topit de fiecare data cand Salazar zicea „Jack Sparrow” cu accentul lui spaniol! Si mi-a placut si laitmotivul filmului, cel ce i-a dat numele original („Dead men tell no tale”) – faptul ca Salazar ucidea toti piratii din batatura cu exceptia unuia, ca sa dea povestea asediului mai departe.

Johnny Depp este la fel de zglobiu, anii nu par sa-si fi pus amprenta peste personajul sau, ba chiar fragmentele ce-l infatiseaza pustiulache sunt asa de reusite, ca ma duc cu gandul la un Jack Benjamin Button Sparrow. Scenariul scris bine, actiunea pe cat de exagerata pe atat de dinamica si savuroasa, o incantare!

Singura surpriza este aparitia extrem de scurta a Keirei Knightley, de-mi aduce aminte de post-productia Fast and Furious in care Paul Walker a trebuit reprodus virtual si deci a aparut foarte putin, in ultima parte. M-am gandit ca in loc sa-i plateasca onorariul acum baban al actritei, la cat de lunga e scena, era suficient s-o puna pe-o dublura sa se sarute nitel cu figura ei pe calculator si gata.

In alta ordine de idei, aparitia mortilor vii iti reaminteste de faptul ca mai e un pic si incepe noul sezon din Game of Thrones, insa tot ce pot sa zic e ca mortii vin din Piratii din Caraibe sunt chiar mai scarbosi, daca iti poti imagina. Dar filmul merita vazut, de la primul pana la ultimul pirat!

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.