• Personaje principale: Marla (Anya Taylor-Joy), Charlie (Gabriel Bateman), Del (Jim Gaffigan), Rex Dasher (Daniel Radcliffe), Imparatul Maximus (Adam Lambert)
  • Regizor: Lino DiSalvo
  • Casa de distributie: Ro Image 2000, Prorom
  • Durata: 99 minute
  • Lansare in Romania: 27.09.2019

Iata-ma aseara la cinema Baneasa la Playmobil:Filmul, gata de o aventura light, de relaxare. Odata cu derularea filmului mi s-a parut ca povestea este mult mai complexa decat cea la care m-am asteptat.

Pot spune ca am stat putin cu sufletul la gura ca sa vad finalul, chiar daca stiam deja ca totul se va termina cu bine, asa cum se termina orice film adresat in special copiiilor. Iar evenimentul de lansare a fost o bucurie atat pentru ei, cat si pentru adulti.

Playmobil: Filmul

Marla, unul dintre personajele principale, este gata sa renunte la ideea de a merge la facultate pentru a porni intr-o aventura prin lume de una singura. Doar ca planul ei este dat peste cap atunci cand isi pierde parintii si ramane singurul sprijin al fratelui sau mai mic.

Dupa patru ani de la tragedie, descoperim o Marla mai matura, dar care isi pierde parca din sclipirea pe care a avut-o la inceput. Charlie, fratele ei mai mic decide sa treaca peste cuvantul ei si pleaca de acasa. Marla porneste in cautarea lui, iar cand il gaseste, sunt aruncati intr-o alta lume, unde dupa scurt timp ajung sa se piarda din nou unul de altul. De-a lungul actiunii, cei doi trec prin mai multe peripetii si ajung sa-si faca prieteni noi cu ajutorul carora ajung sa se regaseasca intr-un final.

Impresie generala – un film care iti aminteste ce inseamna sa fii copil

Playmobil: Filmul nu este doar un film pentru copii. Este un film care se adreseaza inclusiv adultilor, carora le aminteste ce inseamna sa fii copil. In unele situatii m-am identificat cu Marla, care fiind prinsa in noua sa viata de adult, cu griji si responsabilitati, a uitat care era planul sau initial si care erau dorintele ei. Asadar, filmul reprezinta un mic reminder pentru orice adult sa isi mai aduca aminte din cand in cand de micile sale planuri pe care candva le-a avut.

Mi-a placut foarte mult cum dorinta celor doi frati de a se regasi unul pe celalalt s-a transpus atat de frumos in actiunea filmului. Cumva, desi fiecare personaj parea la un moment dat ca are propriul sau fir narativ, niciunul dintre ei n-a uitat de celalalt. Doar ca inceputul si finalul, atunci cand erau fiinte umane, mi s-a parut usor grabit si parca au fost menite doar ca sa aduca in prim-plan cat mai rapid actiunea in sine.

Ma asteptam la o actiune care se petrece intr-un univers paralel, insa nu ma asteptam chiar la un multi-univers. A fost dragut sa vad cum personajele au trecut prin mai multe medii si cum au interactionat cu tipologii diferite de personaje. Unele dintre ele mi-ar fi placut sa fie ceva mai dezvoltate, altele mai putin, insa per total a fost o experienta frumoasa.

Articol realizat de Teo

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.