Povesti indiscrete este o comedie atat de reusita, ca ma bate serios gandul s-o revad cat de curand si sa aduc noi prietene s-o vada! Si asta pentru ca e genul de film care nu doar ca te relaxeaza de la primele scene, dar deschide apetitul pentru discutii cu teme serioase, servite in acelasi spirit comic in care este creata si productia. Am plecat de la aceasta pelicula cu gandul “Pana unde merge comunicarea transparenta si unde incepe barfa?” Si inca ma gandesc!

Povesti indiscrete

Filmul integreaza independent povestile aparent banale, dar pline de insight-uri valoroase, ale unor personaje pe care le gasim pe strada zi de zi:

  • un cuplu pentru care dragostea a disparut;
  • un barbat parasit care incearca sa treaca peste despartire;
  • un barbat in varsta care incearca sa-si apere ego-ul in fata unei femei mai tinere;
  • un grup de prietene care se barfesc la greu,
  • un barbat infidel care ia in calcul sa-i marturiseasca aventura sa sotiei;

Impresie generala – te indefici cu personajele, razi si pleci de acolo cu o stare incredibila

Sunt iremediabil indragostita de cultura spaniola si de creativitatea care reiese in toate formele sale culturale – de la filme la muzica. Nu cred ca m-am plictisit vreodata la un film spaniol, iar Povesti indiscrete cu siguranta nu este primul. A scorat bine de tot la capitolul comedie, dar la fel de bine poate fi interpretat ca o invitatie la ceva mai multa contemplare spre relatiile noastre apropiate. Cat ne hranim cu conexiunea autentica dintre noi? Cat ne hranim cu barfele ce reies automat din fiecare interactiune? Cat de departe putem merge cu marturisirile? Cat de sanatos este sa spui adevarul in situatii in care acesta poate avea un caracter taios? Astea-s doar cateva dintre intrebarile care mi-au roit prin minte, in timp ce savuram continutul delicios al unei productii despre care ar trebui sa se auda mai multe.

Mi s-a parut inedit si modul in care este ecranizat mesajul – prin intermediul a 5 povesti complet independente, cu personaje cat se poate de diferite si de credibile, ce-ar putea fi vecini, prieteni sau chiar familia ta. Modul uman si grozav de comic in care sunt prezentate situatiile personajelor te atrage, te face sa relationezi cu drama lor si sa te gandesti ce-ai putea face tu in contextul propus. Iar acest exercitiu completeaza spiritul puternic creativ ce imbraca pelicula intr-o aura pozitiva si primitoare.

Daca mi se pare un film demn de vazut? Cu toata increderea, da! ia-ti o prietena, ia-ti-o pe mama sau pur si simplu du-te singura si savureaza rodul unei imaginatii grozave, al unui stil regizoral relaxant si foarte fluid, al unor actori expresivi si foarte talentati si al minunatei Spanii, un taram al vacantei eterne si al celor mai frumoase cladiri.

Si, cine stie, posibil sa ne intalnim la Cinema City!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.