Ant-Man in retrograd

Fanule Marvel, ia-ti avant, tine-te bine si pregateste-te de faza a 5-a a universului tau preferat, spre care Ant-Man and the Wasp: Quantumania, ce apare maine in Romania, face trecerea. Dar pana la Avengers: The Kang Dynasty, estimat in 2025, si apogeul fazei a 5-a mai e cale lunga. Chiar foarte lunga, daca ai dimensiunea unei furnici. Wink wink, Scott Lang.

Daca ti-era dor de personajul lui Paul Rudd cel de-a pururea tanar, il poti vedea in cel de-al 3-lea episod al seriei Ant-Man, unde puterile din Alice in Tara Minunilor se intalnesc cu atmosfera Star Wars intr-o productie amuzanta si plina de efecte spectaculoase.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Viata de civil a Omului-Furnica pare linistita si grozava. Dar fiica lui Scott crede ca el s-a cam pus pe tanjeala si-si iroseste darul de supererou. Si, ce sa vezi, nu tocmai intentionat, ea-l aduce din nou pe tatal sau in Regatul Cuantic, ca sa-i mai dea o portie de batalii cu noul villain al filmului. Unul superb conturat, de care s-ar putea sa-ti aduci aminte fugitiv, daca te-ai uitat la serialul Loki – Kang Cuceritorul.

Ce e interesant insa este ca Janet, readusa si ea in microuniversul din care-si dorise atat de mult sa scape, il cunoaste pe raufacator si este, oarecum, responsabila de actiunile lui malefice. Cum? Nu, nu, deja am spus prea multe.

Impresie generala – Regatul Cuantic este protagonistul episodului

O s-o spun direct: Regatul Cuantic este motivul pentru care trebuie sa mergi la filmul asta. Conturat ca un univers fascinant din care nu lipseste monstruletul dragalas (o galma de gelatina obsedata de gauri), amazoana furioasa (ce devina muza unei alte activiste) sau inteleptul cu cap colorat (si as zice destul de sexy), Regatul Cuantic are de toate pentru toti, cu iz de Star Wars si dinamica de Marvel. Ceea ce, pentru mine, a fost un punct forte. Atat de mult mi-a placut si mi se pare ca a contat acest univers plin de extraterestri faini, ca as zice ca a fost adevaratul protagonist al productiei. Regatul Cuantic pare ca are un spirit al sau.

Si asta, bineinteles, datorita efectelor speciale. Jos palaria! Sau antenele. Sau ce-or mai avea personajele din Regatul Cuantic. Un amalgam de forme, texturi, dimensiuni si functionalitati creative fac din lumea asta spatiul perfect pentru o batalie epica, dar si pentru un bildungsroman (profa mea de romana ar fi mandra) din perspectiva lui Cassie.

Ca personaje, Kang are nota mare. Dar Darren, pardon MADOK, este sarea si piperul filmului, o satira imprevizibila, dar tare inspirata, ce scoate din rutina suita de raufacatori Marvel. De mentionat ca vechea actrita ce o juca pe Cassie ce, apare in Endgame, a fost acum inlocuita de Kathryn Newton, pe care s-ar putea s-o stii din Big Little Lies. Si-mi place mult pustoaica si personajul ei: e o activista simpatica, ce molipseste la actiuni indraznete, ce molipseste cu energia ei tanara, ce da un suflu bun clanului de middle aged superheroes si seniors din film, cu replici bine introduse in momentele ei-cheie. Cel mai mult mi-a placut cand a spus: “Doar pentru ca nu ti se intampla tie, asta nu inseamna ca nu se intampla”. Evident ca apoi Omul-Furnica a trecut la fapte. Santaj emotional de-a intaia.

Si un fun fact: este filmul numarul 31 din seria Marvel. Iar Scott Lang, personajul lui Paul Rudd, tot mentioneaza ca a lucrat la Baskin-Robbins, un lant de magazine de inghetata ce avea 31 de astfel de arome.

Un alt lucru pe care-l apreciez mereu la Marvel este umorul. Umorul ala un pic cam absurd de calm pentru situatiile-limita in care apare. Umorul ala ingenios, ce declanseaza uneori o senzatie delicioasa de stanjeneala. Umorul ala bine jucat, in care replicile curg natural si expresiile faciale ale personajelor le completeaza.

M-am intins la vorba si cineva trebuie sa-si cumpere bilete, preferabil la IMAX, ca acolo nu vezi batalia, ci esti parte din ea. Vizionare placuta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.