• Personaje principale: John Rambo (Sylvester Stallone), Gabrielle (Yvette Monreal), Carmen Delgado (Paz Vega), Victor Martinez (Óscar Jaenada), Hugo Martínez (Sergio Peris-Mencheta)
  • Regizor: Adrian Grunberg
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 91 minute
  • Lansare in Romania: 20.09.2019

Unul dintre eroii copilariei noastre se intoarce pe marile ecrane, aducand o ultima aventura la care devenim martorii principali. Un personaj clasic al filmelor de actiune, Rambo a fost si inca este un protagonist iconic pentru orice iubitor al acestui gen.

Iar, prin ultimul sau film, eroul nostru nu doar ca ne arata ca inca se tine tare pe pozitii, dar in acelasi timp isi incheie dezvoltarea cu acest ultim capitol din viata sa vazuta printre toate cele cinci filme.

Rambo: Ultima lupta

In aceasta ultima parte a seriei descoperim o alta latura a unui personaj dur, pozitionat intr-un alt cadru decat cel in care ne-am obisnuit sa-l vedem. Cu o viata relativ linistita, dar bantuit inca de trecutul de care parca nu mai are scapare, John isi petrece timpul la ferma unde a copilarit si crescut.

Insa, actiunea filmului se complica odata ce Gabrielle, nepoata Mariei – cea care ii este ca o sora lui John, decide sa plece in Mexic ca sa-si caute tatal. In urma unor complicatii, aceasta ajunge prada unui cartel mexican, lucru ce declanseaza actiunea filmului si il determina pe Rambo sa plece in cautarea ei.

Impresie generala – Un final de exceptie pentru un personaj legendar

Vazandu-l pe Stallone din nou intr-un rol principal intr-un film m-a facut sa-mi retraiesc copilaria, deoarece nu era saptamana in care sa nu ajung sa-l vad la televizor jucand unul dintre personajele sale emblematice.

Obisnuita cu personajele sale de actiune, nu mi-a fost de mirare ca si in acest ultim capitol din seria Rambo actorul va continua sa-si joace rolul cu acelasi profesionalism cu care ne-a obisnuit. Ce mi-a placut insa la acesta parte a fost faptul ca, desi era un film de actiune, aici am vazut un Rambo mai uman poate, cu o latura pe care nu te-ai astepta sa o vezi dezvoltata intr-un film de actiune.

Filmul a respectat reteta clasica a genului, iar la acest capitol nu a dezamagit deloc, mai ales la scenele finale. Mi s-a parut insa ca aceasta a fost grabita, ca personajele nu au fost indeajuns de bine conturate incat sa intelegi povestea din spatele actiunilor sale. Mi-ar fi placut ca relatia de tata-fiica pe care Rambo a avut-o cu Gabrielle sa fie mai bine conturata, in asa fel incat sa se inteleaga si mai bine motivele din spatele deciziilor pe care acesta le-a luat de-a lungul actiunii.

Insa, ce mi-a placut cel mai mult, a fost finalul filmului. Acesta mi s-a parut a fi de fapt finalul necesar acestei serii de aventuri ale protagonistului. Un final total neasteptat pentru mine,  poate mai artistic decat cel la care ma asteptam, frumos conturat, care i-a oferit personajului acel cadru de erou.

Articol realizat de Teo

Comments

comments

One thought on “Teo la filmul Rambo – Last Blood (Ultima lupta)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.