• Personaje principale: Davis (The Rock) si George
  • Regizor: Brad Peyton
  • Durata: 107 minute
  • Casa de distributie: Vertical
  • Lansare in Romania: 13.04.2018

Dwayne Johnson (The Rock) e atat de carismatic incat atrage capital de simpatie oricarui film in care joaca. Rampage nu face exceptie, ba chiar dovedeste ca e un film mult mai misto decat ai zice din trailer, mai ales cand il vezi la IMAX si te bucuri de toate efectele lui vizuale, de-a dreptul spectaculoase.

Rampage

Davis este primatologul unui sanctuar de animale salbatice si are o relatie unica cu George, gorila alpha a grupului de maimute, pe care l-a salvat de braconieri cand era pui. Insa peste noapte (la propriu), George incepe sa creasca si sa creasca si sa creasca…si atitudinea lui aproape umana se schimba. Devine violent, irascibil si manat de un soi de disperare de a ajunge in Chicago.

Preocupat de soarta prietenului sau, Davis porneste pe urmele lui, acum ca George e acompaniat de o soparla si un lup de aceleasi dimensiuni gigantice. Ce se intampla cu Davis si George, merita sa afli la cinema.

Impresie generala – un magnet vizual, cu personaje caricaturale schitate astfel intentionat

Rampage este un joc video din anii ’80, care la vremea lui a avut succes mai ales datorita unui lucru: iti oferea ocazia sa te descatusezi. In timp ce alte jocuri te puneau in pielea unui supererou care sa salveze omenirea si orasul, Rampage iti permitea sa faci zob tot ce iti iesea in cale, fie ca jucai cu gorila George, lupul Ralph sau soparla Lizzie. De aici, si libertatea producatorilor filmului de a ilustra cat mai explicit dezastrul cauzat de animalele mutante, mai ales ca filmul este prezentat atat de caricatural incat doza de mistocareala scuza si minimizeaza impactul distrugerilor. Asta e un alt mod de-a spune ca imaginile in care Chicago e nimicit sunt pur si simplu magnetice, dar interzise arhitectilor sub 18 ani de munca.

Umorul dumb al anilor ’80 este redat amuzant mai ales cu ajutorul celor 2 raufacatori, insa nici gorila George nu pierde ocazia sa-si arate degetul din mijloc de cate ori are ocazia. Chiar daca lucrul asta poate parea obositor, sa stii ca e infiltrat intentionat ca sa redea aerul anilor lui Rampage. De altfel, si explicatiile stiintifice legate de evolutia mutantilor sunt aberante, dar poker face-ul cu care sunt livrate te face sa sorbi pana si ultima silaba si sa privesti totul cu relaxarea si umorul cu care acceptai explicatiile lui Dexter din celebrul desen animat cu laboratorul lui.

Daca ar fi sa cauti cateva diferente intre joc si film, probabil cea mai accentuata este ca, in joc, cei 3 monstri erau inainte oameni, in timp ce filmul povesteste cum au devenit mutanti din animale obisnuite. In plus, gorila George este in pelicula Rampage o gorila albinoasa, in timp ce-n joc avea coloritul clasic. In rest, univerul Rampage era suficient de vag incat sa permita producatorilor sa se joace cu istoria personala a personajelor si sa adauge elemente noi. Ceea ce transforma filmul intr-un festin de efecte speciale cu o poveste interesanta.

Am si-o hiba de logica de criticat (atentie, spoiler)! The Rock este noul Rambo al filmelor de actiune asa ca-l scuzam atunci cand face K.O. 2 militari inarmati, dar cum se face ca, dupa ce i-a naucit pe astia 2 fara sa clipeasca o secunda la armele lor, intra in panica si se preda atunci cand un baietel prostanac apare cu-n pistol pe care nici nu stie sa-l tina in mana?! Asta si imunitatea lui fizica in fata ranilor m-au cam pus pe ganduri.

Per total, Rampage trebuie luat ca atare: un film de actiune super vizual, cu-n umor eficient si cu o poveste light, gata sa iti aduca buna dispozitie la orice ora, fara pretentii de profunzime. Asa ca bucura-te de lucrurile simple si hopa la cinema.

PS: un premiu ca ai citit pana la capat, iata o imagine din timpul filmarilor si cum arata gorila George in realitate

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.