• Personaje principale: Raoul (Benoît Poelvoorde) si Herve (Edouard Baer)
  • Regizor: Pierre Godeau
  • Casa de distributie:  Independența Film
  • Durata: 89 minute
  • Lansare in Romania: 23 august 2019

Eu nu m-am lovit niciodata de rusinea faptului ca nu stiu sa merg pe bicicleta, dar personajul Raoul Taburin transforma asta intr-o drama atat de comica pentru public ca n-ai vrea s-o ratezi. Fie ca stii sau nu sa incaleci bestia cu doua roti.

Raoul Taburin

Raoul este baietelul unui postas care are pretentia ca fiul sau sa-i mosteneasca meseria, la fel cum vor toti barbatii din satul francez din film. Insa micul Raoul nu reuseste neam sa se imprieteneasca cu bicicleta iar acest esec devine drama vietii lui.

Ironic, in ciuda secretului neputintei sale, el este cel care stie sa repare bicicletele tuturor satenilor.

Impresie generala – o parodie simpatica pentru o seara relaxanta

Imi plac filmele care nu se iau in serios si care aduc o perspectiva de parodie asupra realitatii care astazi nu e tocmai roz. Si-mi plac mult comediile frantuzesti. Asa ca Raoul Taburin, un film scris de scenaristul lui Amelie, a venit la fix: relaxant, fara pretentii, dar bine jucat si scris cu umor. Cam ce trebuie intr-o seara a saptamanii, ca sa te dregi pana in weekend. Si chiar daca nu l-as incadra ca film romantic, specialitatea francezilor, tot mi-a fost pe plac.

Mi-a placut subiectul filmului. Nu doar pentru ca ma regasesc in protagonistul descentrat pe bicicleta, dar si pentru ca mi se pare un mod original de a expune un mesaj mai subtil: chiar daca nu esti ca ceilalti, poti avea o viata fericita si realizari.

Benoit Poelvoorde, protagonistul filmului, se incadreaza perfect in personaj si reda cu autenticitate umorul de prostovan asociat personajului sau. De altfel, toate personajele sunt schitate caricatural, sunt parodii ale stereotipurilor umane iar asta e, aproape intotdeauna, un generator de rasete.

Dincolo de atmosfera prietenoasa a filmului, am apreciat si estetica lui. Satul francez este o mica oaza de frumusete veche, ce parca-mi aduce aminte de Call me by your name. Iar bicicletele sunt probabil printre cele mai frumoase biciclete din filme, de si eu si Raoul Taburin ne bagam unghia in gat ca nu le putem incaleca. Oh well, filmul ramane unul reusit. Vizionare placuta!

Comments

comments

One thought on “Raoul Taburin – comedia frantuzeasca ce te relaxeaza”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.