• Personaje principale: Moondog (Matthew McConaughey) si Lenjerie (Snoop Dogg)
  • Regizor: Harmony Korine
  • Casa de distributie: Ro Image 2000
  • Durata: 95 minute
  • Lansare in Romania: 29 martie 2019

Cand ai o distributie de zile mari, nu poti constientiza ca exista sansa ca scenariul sa fie cu totul altfel decat te astepti. Matthew McConaughey, Isla Fisher, Jonah Hill, Martin Lawrence si Zac Efron sunt in prim-plan pe posterul de la Regele plajei dar mie filmul mi-a dat impresia ca e doar un videoclip foarte lung al lui Snoop Dogg, al carui personaj se numeste Lenjerie.

Regele plajei

Moondog este un junkie. Scopul lui in viata este sa se distreze. Are o sotie si o fiica, dar ele nu par deranjate de stilul lui de viata, ba chiar il considera un geniu pentru ca obisnuia sa scrie poezii foarte apreciate.

Cand stabilitatea financiara a lui Moondog dispare insa, el trebuie sa gaseasca o cale sa isi mentina stilul de viata nebun, chiar si fara sprijinul nevestei lui bogate.

Impresie generala – un film de mood, explicit si ironic

Mixed feelings legate de Regele plajei. De ce? Pentru ca pe de-o parte te baga intr-o ambianta foarte chill, care te imbie sa nu iti iei viata prea in serios, ci sa te distrezi, sa profiti de timpul pe care-l ai. Dar pe de alta parte, scenariul si regia in care sunt integrate aceste mesaje pun atata accent pe promiscuitate, ca parca la un moment dat te ia cu lehamite.

Actorii si modul in care sunt construite personajele lor, insa, sunt super misto. Nu cred ca ar fi putut exista altcineva care sa-l joace mai bine pe Moondog. Iar Jonah Hill e briliant in rolul lui de impresar gay. E interesant cum actori de renume au doar rolisoare episodice in Regele plajei, dar chiar daca doar vin si pleaca, au un impact major.

Regele plajei e un film de mood. Actiunea nu se inghesuie, de aceea ziceam la inceput ca pare un videoclip mai lung al lui Snopp Dogg: apare o nunta, apoi cateva scene de sex, apoi o inmormantare, apoi niste iarba, apoi o baie in piscina cu niste homelessi, apoi niste bautura, apoi niste scene de parodie cu Zac Efron si Martin Lawrence si in final muuuuulta iarba cu Snoop Dogg. Nu exista un moment culminant al filmului. Regele plajei are mai degraba forma unui trip de LSD. Daca iti doresti un film de mood si multa caterinca, poate asta nu e o drama.

Indiferent ca-l asemeni unei reclame la iarba, unui videoclip hip-hop, unei campanii de avertizare asupra pericolelor din apa sau ca-l iei ca atare, Regele plajei te asteapta chill la cinema.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.