- Personaje principale: James (Ice Cube) si Ben (Kevin Hart)
- Regizor: Tim Story
- Casa de distributie: Ro Image
- Durata: 101 minute
- Lansare in Romania: 15 ianuarie
Comediile cu afro-americani sunt amuzante intr-un mod intrinsec, la fel si Ride along. E suficient sa-l filmezi pe Kevin Hart pur si simplu stand si eu una o sa rad. Dar, na, articolul asta e despre motivele care o sa va faca sa radeti si pe voi.
Ride along 2
E continuarea primului Ride along, in care personajul lui Kevin Hart, Ben, incerca sa-l convinga pe personajul lui Ice Cube, James, ca merita sa-i fie cumnat. De atunci si pana azi, Kevin reuseste sa termine Academia, vrand sa devina detectiv.
In prag de nunta cu Angela, el reuseste sa-si convinga cumnatul sa-l ia cu el intr-o misiune periculoasa, in cadrul careia apare simpaticul Ken Jeong. In realitate, asiaticul este un doctor care, din stand up comedy in stand up comedy, a ajuns actor si supranumit Cel mai amuzant doctor al Americii, cunoscut mai ales din The Hangover.
Scena mea preferata
Sorin Chineata isi cerea scuze ca a deranjat sala cu rasul sau „cristalin” si il inteleg. Si eu m-am trezit razand cu pofta, desi ma pregatisem dinainte sa apreciez doar coloana sonora. Dar cine a spus ca un film cu clisee si cu stereotipicul mix de Stan si Bran negri nu mai are farmec? Are cu duiumul. Iar scena mea preferata este cand Ben o chestioneaza pe-o iubita a asiaticului AJ (Ken Jeong), manipuland-o cu gratie:
James Payton: Pope is moving contraband through the port, you’re gonna help me get some hard evidence on him.
Tasha: You think I’m gonna give up my man?
James Payton: Oh, you’re gonna give him up.
Ben Barber: Is he honoring you, Tasha? Because when I went through his phone the first name I came across was Collette. So who’s Collette? What’s her ringtone?
[he plays the ring tone which is “Freak me” by Keith Sweat ft Silk]
James Payton: Oh, yeah. He lickin’ that up and down no doubt.
Ben Barber: So I said maybe he’s saved the best for last. Then I played your ringtone.
[he plays Tasha’s ringtone which is the standard cell phone ringtone]
Ben Barber: That costs absolutely nothing.
Unde n-a fost suficient swag
Ca e musai sa judeci un film raportat la genul sau si nu la avioane cinefile, am mai zis. Asa ca o mai zic: Ride along e comedie. Nimic mai mult decat o comedie. Sau hai sa segmentam nitel. O comedie cu negri. Si incadrata in genul asta usurel, ce merge grozav cu o seara de relaxare dupa munca, pai atunci nu-s multe de criticat. Pe mine m-a uns pe suflet nitica relaxare dupa intensitatea ( a se citi „sangele”) de seara trecuta a lui Tarantino.
Scenariul mai da chix din cand in cand si cred ca cel mai nereusit este dialogul dintre Pope si politisti, la petrecerea primului. Un deficit de logica si de utilitate al scenei.
Apoi as mai spune ca scena urmaririi cu escavatorul, pe la sfarsit, e si aia trasa de par, precum si puterea lui Pope de a se ridica dupa o ploaie de gloante ( nu e spoiler, e in trailer).
De ce am ras cu sala la unison
Cine a spus ca nu sunt ale naibii de amuzante cliseele afro-americane?
- Prostovanul care e praf si pulbere, dar le nimereste ca prin minune – Ben.
- Negresa grasa si guraliva, care te innebuneste de cap – Cori.
- Politistul sobru si anti-sentimentalisme care emotioneaza la sfarsitul filmului – James.
- Bunaciunea care se marita cu prostovanul – Angela.
Si trebuie sa adaug si faptul ca iubesc coloana sonora, si aia specifica unui comedii cu negri, dar foarte-foarte misto. De la ritmurile latine pana la rap.
Ah, dar nu v-am zis cand apare. De pe 24.01.2016, distribuit de Ro Image.
Vizionare placuta!