• Personaje principale: Robin Hood (Taron Egerton) si John (Jamie Foxx)
  • Regizor: Otoo Bathurst
  • Durata: 117 min
  • Lansare in Romania: 07.12.2018
  • Casa de distributie: Vertical

Cu totii am auzit legenda lui Robin Hood, hotul ce fura de la bogati pentru a da saracilor. Pentru ca se simte nevoia unuia si-n zilele noastre, producatorii au ecranizat o noua versiune e celebrului erou, de data asta mult mai moderna. Cu o prezentare vizuala desavarsita si cu o muzica de film foarte inspirata.

Robin Hood

Lord Loxley este recrutat in armata cruciatilor si pleaca la razboi in Arabia. La intoarcere, afla ca fusese declarat mort de seriful orasului Nottingham si ii fusese confiscata averea pentru a sustine razboiul. In plus, iubita lui, Marian, este mai nou femeia lui Will, un om politic ce apara cauza saracilor. Cine-l interpreteaza pe Will? Ghici, biciule, cine. Nimeni altul decat protagonistul din 50 Shades of Grey.

Cauza cruciatilor se dovedeste a fi o inselatorie a coruptilor iar cel care ii deschide ochii lui Lord Loxley este John, un arab (tres sexy) interpretat de Jamie Foxx. De aici pana la o rasturnare de situatie, mai ramane doar o sageata.

Impresie generala – era timpul ca un film sa demaste mafia bisericii

Ce am apreciat cel mai mult la Robin Hood, varianta 2018, este ca nu menajeaza deloc institutia bisericii. Din contra, mafia din interiorul ei este prezentata dur, in persoana cardinalului, care spune ca cea mai importanta arma a bisericii este frica. De aceea, a fost inventat iadul. Replicile perfect valabile si astazi impanzesc filmul si ii dau o nuanta foarte realista iar asta pur si simplu m-a fascinat. De observat este ca filmul Robin Hood nu se pozitioneaza impotriva credintei, impotriva lui Dumnezeu, ci doar a falsei piosenii si a manipularii bisericesti, a carei radacina se afla in mijlocul institutiei.

Unele replici sunt foarte bine integrate in scenariu. Iar energia cu care actorii isi interpreteaza rolurile (aici ma refer la Jamie Foxx si villain-ul jucat de Ben Mendelshon) ofera dinamica si magnetism peliculei. Replica mea preferata e data de personajul John serifului din Nottingham si e o referinta la credinta lui disimulata, spunandu-i ca-si va dori sa-l intalneasca pe Dumnezeu in ceasul mortii sale, dar ultimul chip pe care il va vedea va fi al sau si va fi neindurator. Furia cu care Jamie Foxx il ameninta pe Ben Mendelshon ofera 90% din satisfactia filmului. Garantez.

Ceea ce m-a derutat putin la filmul asta a fost partea de costume. Protagonista imi parea uneori imbracata de la Primark (vreau si eu un Primark in padurea Baneasa). Si barbatii pareau atat de modern imbracati, ca incepeam sa-mi pun la indoiala informatiile istorice. De altfel, intreaga poveste are o latura moderna pe care n-am surprins-o in alte ecranizari iar asta e o treaba subiectiva, ce poate fi interpretata in functie de gust.

Mi-au placut mult coloana sonora si estetica Robin Hood, au fost dinamice si inspirate, astfel incat sa ramai lipit de ecran nu doar cu ochii, dar si cu gandul. La scenariu as mai fi lucrat ceva, dar in esenta e un film de aventura aka relaxare, asa ca merita evaluat dupa gen si intentii si cred ca a bifat la capitolul asta. Posibil cu continuare. In final, iti urez sa iti clatesti privirea cu un Jamie Foxx ca vinul matur de bun si sa te bucuri de o poveste usoara si simpatica.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.