• Personaje principale: Elton John (Taron Egerton) si mama lui (Bryce Dallas Howard)
  • Regizor:  Dexter Fletcher
  • Casa de distributie: RoImage
  • Durata: 121 minute
  • Lansare in Romania: 31 mai 2019

De departe, ceea ce mi-a placut cel mai mult la filmul Rocketman, ce povesteste viata lui Elton John, este faptul ca pelicula a fost produsa cat el este inca in viata. Era timpul sa ne concentram atentia pe idolii nostri cat ei inca se pot bucura de ea.

Rocketman

Reginald Dwight este un copil ignorat de parinti, ce tanjeste dupa afectiune si-si gaseste consolarea in muzica. Iar muzica devine salvarea sa, dar nu inainte sa-l puna la pamant din cauza anturajului nepotrivit.

Povestea lui Elton John este expusa intr-un colaj de realitate si fantezie, de muzica si naratiune, intr-unul dintre cele mai oneste si motivationale filme ale acestui sezon cinematografic.

Impresie generala – o productie fara perdea, dar cu costume senzationale

Rocketman incepe cu avertismentul ca este interzis minorilor sub 15 ani. Asa ca iti poti da seama ca delicatetea cu care homosexualitatea lui Freddie Mercury a fost tratata in filmul lui dedicat nu se regaseste si in pelicula despre Elton John. Jos perdeaua! Rocketman nu transforma viata vedetei intr-o drama despre gay, dar nici nu se ascunde dupa deget. Rocketman il prezinta pe Elton John in cel mai onest mod, fara teama de vreun spectator pudibond. Iar asta mi s-a parut foarte tare.

In schimb, accentul cade foarte mult pe latura emotionala a cantaretului, profund influentata de parintii lui. Dincolo de a fi un film despre viata unei vedete, este un film despre cum lipsa iubirii din timpul copilariei poate produce carente in viata unui adult. Despre the rise and fall of a legend, din cauza imploziei emotionale. Si finalul este aur curat: pentru ca filmul se termina cu victoria lui Elton John asupra propriei tendinte de autosabotaj.

Modul cum regizorul Dexter Fletcher a ales sa expuna povestea este foarte catchy: un muzical cu treceri artistice intre Reginald si Elton, doua ipostaze complet diferite ale aceleiasi persoane. Imbracata intr-un musical din care mi-am dat seama ca sunt total nestiutoare in ceea ce-l priveste pe Elton John, biografia il afiseaza pe Elton de la cele mai extravagante costume ale sale la momentele lui in care se simte gol inauntru.

Taron Egerton, actorul ce-l joaca pe Elton John, e un tip mega versatil si mi se pare ca trece cu naturalete de la un personaj de desene animate la o vedeta care a carei portretizare poate fi jucata caricatural sau cu mult sentiment. Iar Taron a jucat cu patos si credibilitate.

E clar ca e un film bun, pe care il recomand. Asa ca pregateste-te de doua ore care trec fara sa le simti si de un show la cel mai inalt nivel. Vizionare placuta!

Comments

comments

2 thoughts on “Rocketman – Povestea lui Elton John”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.