• Personaje principale: Alejandro (Benicio del Toro) si Matt (Josh Brolin)
  • Regizor: Stefano Solima
  • Durata: 122 minute
  • Lansare in Romania: 29.06.2018
  • Casa de distributie: Vertical

…unele sunt thrillere de actiune ce reusesc sa patrunda profund in corazon-ul si-n capul tau si sa te faca terci de suspans. Cum e Sicario 2: Day of the soldado. Un film in care, in sfarsit, non-americanii nu vorbesc engleza, ci adevarata lor limba. Iar asta contribuie la autenticitatea, atmosfera si valoarea peliculei.

Sicario 2: Day of the soldado

Matt Graver este cooptat de secretarul de stat american pentru a pune la punct strategia de atac impotriva unui cartel mexican, banuit de complicitate intr-un caz de terorism. Pentru a-i subrezi puterea, el propune sa insceneze liderului cartelului un razboi cu cartelul rival. Pentru a determina acest lucru, ii fura fiica in numele cartelului rival din Mexic.

Insa lucrurile se complica in Sicario 2, fireste, iar Isabel, mezina clanului Reyes, ramane in grija lui Alejandro, a carui familie fusese omorata de tatal ei. Ce urmeaza, vamos a ver.

Impresie generala – emotional si dur, iti arata adevarata fata a lui Jose Armando

Cand am vazut avertismentul de 15 ani, ma gandeam: gata, in filmul asta, astia se taie si se spinteca de mama focului, ceea ce mie una imi repugna. Dar in final, trebuie sa recunosc ca filmul a fost dur, fara a fi prea explicit din punct de vedere al scenelor sangeroase. Atmosfera cartelurilor de droguri este excelent redata prin violenta fara menajamente expusa la nivel conceptual: sunt omorati fara ezitari copii, mame, politisti sau prizonieri, insa macar te scuteste de close-up-uri. Asta imi confirma vechea mea teorie ca un film ce necesita ideea de violenta pentru a fi validat nu trebuie sa apeleze neaparat la excese de sange. Sorry, Tarantino.

Chiar daca am resimtit lipsa lui Emily Blunt din prima parte a trilogiei Sicario, mi-a placut enorm duo-ul Josh Brolin – Benicio del Toro. Conturati psihologic mult mai bine decat clasicele personaje de actiune, ei mentin un joc de ping-pong al puterii iar, in final, ajung din nou in aceeasi tabara.

Isabela Moner este fetita care joaca rolul mezinei cartelului Reyes si-l joaca foarte bine. Un pic mi-a adus aminte de Natalie Portman in Leon, cand o vedeam alaturi de un sicario, interpretat de Benicio del Toro. In plus, actrita a fost nevoita sa-ti tunda parul intr-o frizura pixie, intr-o scena super emotionala. In realitatea, ea si-a donat parul dupa aceasta secventa.

Mi-au placut mult detaliile care au insuflat veridicitatea filmului: modul cum se organiza traficul de persoane de la granita, implicarea copiilor in cele mai murdare treburi ale mafiei mexicane, duritatea fara menajamente cand vine vorba de lupta intre clanuri. Insa au fost si cateva rupturi de logica sau exagerari la care am pufnit, dintre care insistenta scenaristului de a-l face pe personajul lui Benicio del Toro aproape nemuritor. In contrast cu atmosfera super realista, modul cum si-a revenit a fost destul de absurd.

Per total, cu siguranta e un film care merita vazut. Mai ales daca ai vazut prima parte a trilogiei Sicario si ti-a placut. Accentul pe psihologia personajelor se mentine, suspansul ramane la cote mari asa ca arriba, arriba si la cinema cu tine!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.